Femeile social-democrate au o nouă lideră

            Munca în echipă – cea mai bună strategie de succes

sedinta psd femei     Sâmbătă, la Deva, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Judeţene de Femei PSD Hunedoara, dedicată alegerilor pentru noua conducere. După o adunare tensionată, votul hunedorencelor din PSD s-a dus, majoritar, către deputatul Natalia Intotero.

Schimbarea Lilianei Tolaş era iminentă, voci din rândul femeilor spunând că nu a avut activitate pe măsura funcţiei avute. Conferinţa judeţeană a fost condusă de vicepreşedinta OFSD Doina Pană care a fost secondată de cei doi lideri notabili, deputaţii Laurenţiu Nistor şi Cristian Resmeriţă. Chiar dacă se anticipa victoria deputatei Natalia Intotero, înfrangerea contracandidatei a fost una de răsunet, din cele 344 de delegate, 277 voturi mergând către Natalia Intotero. 

Până la numărea voturilor finale, preşedintele PSD Laurenţiu Nistor a făcut anunţul prin care, de sâmbăta trecută primarul Ilie Păducel este membru PSD, dar  fără funcţie de conducere. Au fost alese şi delegatele care vor merge la congresul naţional al femeilor social democrate din 12 octombrie, de la Iaşi,  cât şi candidatele ce vor face parte din Consiliul Naţional, printre acestea regăsindu-se şi reprezentantele din Valea Jiului.

“Sunt doar pentru o perioadă de timp reprezentanta Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social-Democrate din Hunedoara.  Şi  îmi doresc  să realizăm împreună o mulţime de lucruri pentru toate femeile din judeţ, nu numai pentru cele care au avut şansa de a participa la Conferinţa OFSD. Doresc să le mulţumesc atât colegelor care m-au votat şi cât şi celor care nu m-au votat. Mulţumesc de asemenea celor care, în această vară, s-au mobilizat exemplar şi datorită eforturilor deosebite am reuşit împreună ca de la 20 de organizaţii locale de femei să ajungem, în acest moment, la un umăr de 56 de astfel de grupe şi organizaţii locale. Sperăm din tot sufletul ca să reuşim să înfiinţăm noi organizaţii şi  în cele 13 localităţi care nu au încă constituite. Şi aceasta pentru că este important să existe organizaţii de femei. Acesta le oferă posibilitatea femeilor să ocupe o poziţie în conducerea organizaţiilor locale şi în acest mod îşi pot face auzită vocea în forurile de decizie locale. Ponderea femeilor în populaţia judeţului Hunedoara este de 51% şi este important ca ele să îşi găsească locul în conducerea comunităţilor pentru  că pot fi la fel de bine intenţionate şi de eficiente în egală măsură cu domnii şi în calitate de consilieri locali sau chiar primari. Ca planuri de viitor, am în minte un proiect care îmi este foarte drag şi pe care l-am numit generic „Hunedoara socială”.  Acest proiect va fi dedicat copiilor cu probleme sociale, cu dizabilităţi, persoanelor vârstnice aflate în dificultate. În cadrul lui ne propunem să organizăm, în colaborare cu Crucea Rosie şi ONG-uri implicate în activitatea social-umanitară, diferite activităţi caritabile prin care să strângem fonduri  cu care să-i putem ajuta pe ce aflaţi în situaţii grele. Vom fi o organizaţie condusă de o echipă formată din colegele din judeţ. Vom munci mereu în echipă,  pentru că un singur om nu este de ajuns oricât de capabil şi competent ar fi. Ne dorim foarte mult să formăm împreună o echipă de succes”,  a ţinut să declare  noua preşedintă a femeilor social democrate, Natalia Intotero, deputat PSD  de Hunedoara.

Acestea îşi propun să se implice şi mai activ în viaţa politică şi să obţină rezultate deosebite şi mai bune la viitoarele alegeri, care bat la uşă, femeile fiind susţinute şi de preşedintele executiv al PSD, Cristian Resmeriţă, în acţiunile pe care şi le-au propus în a le realiza pe viitor, dacă vor avea un impact major şi asupra comunităţilor locale.

În cadrul conferinţei judeţene de alegeri au fost alese şi cele şapte candidate  propuse pentru a fi  incluse  în Consiliul Naţional al OFSD. Acestea sunt: Jenica Stanci de la Uricani, Cristina Baleia de la Vulcan, Lucia Moldovan de la Deva, Angela Suciu de la Brad, Ana Maria Jacotă de la Petrila, Liliana Ţolaş şi Natalia Elena Intotero.

„Este o onoare pentru mine să fiu una dintre cele şapte nominalizate, care să acceadă în Consiliul Naţional al OFSD. Reprezintă rezultatul muncii de echipă pe care am desfăşurat-o împreună cu colegele mele de partid la Vulcan şi din  Valea Jiului. Este totodată şi o nouă provocare căreia trebuie să-i facem faţă, deoarece trebuie să găsim cele mai bune soluţii pentru viitor, aveam nevoie de o schimbare şi vom fi de acum încolo şi mai unite, mai puternice pentru a ne îndeplini misiunea nobilă pe care ne-au încredinţat-o cologele noastre, un trai mai bun, locuri de muncă şi egalitate de şanse între femei şi bărbaţi”, a ţinut să declare Cristina Baleia, după conferinţa OFSD Hunedoara. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: