Agenţie Europeană pentru protecţia Copiilor, la Bucureşti

dezbatere petrosani“Protejarea drepturilor copilului trebuie să reprezinte o prioritate pentru toate statele europene. Agenţia Europeană pentru Protecţia Copiilor, Inovare şi Incluziune Socială constituie un instrument ce vizează dezvoltarea cooperării între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte implementarea prevederilor europene în domeniu. De asemenea, Agenţia urmăreşte sprijinirea guvernelor naţionale în stabilirea de politici publice menite să protejeze persoanele defavorizate”, a afirmat Ana Birchall, în cadrul Conferinţei „Protejaţi Familia! Stopaţi Violenţa!”, organizată vinerea trecută la Petroşani.

„România merită să devină gazda unei Agenţii europene atât de importantă. Este esenţial atât pentru parcursul nostru european, cât şi pentru a arăta că ţara noastră este un partener de încredere pentru celelalte state ale Uniunii Europene. Totodată, consider că înfiinţarea acestei instituţii europene la Bucureşti ar putea ajuta România să-şi întărească poziţia în cadrul statelor membre ale U.E. România este al şaptelea stat ca mărime din U.E. şi consider că România merită să fie gazda unei agenţii europene de o asemenea importanţă şi anvergură”, a  mai spus Ana Birchall.

La dezvoltarea acestui proiect, deputatul Ana Birchall va colabora cu Valeriu Nicolae, activist pentru drepturile omului şi incluziune socială, binecunoscut pentru iniţiativele la nivelul societăţii civile. Deputatul Ana Birchall susţine drepturile femeilor şi ale copiilor şi până în prezent, prin calitatea sa de membru al Parlamentului României, a avut mai multe luări de poziţie şi iniţiative în acest sens.

„Printre priorităţile mele în calitate de deputat se numără politicile pentru copii şi tineri, pentru tinerele mame, pentru egalitatea de şanse şi pentru eliminarea inechităţilor sociale inclusiv pe piaţa muncii. Consider că statul trebuie să le asigure cetăţenilor săi cele mai bune condiţii pentru o dezvoltare sănătoasă în societate. Pornind de la accesul la educaţie, care trebuie asigurat pentru toţii copiii, indiferent de mediul din care provin, şi continuând cu politici economice care să le asigure integrarea pe piaţa muncii şi sprijinirea familiei tinere, statul este dator să se implice. Fiecare leu cheltuit cu şi pentru educaţia copiilor, pentru sprijinirea tinerilor şi a familiilor tinere nu este o cheltuială, ci o investiţie în prezentul, dar mai ales în viitorul acestei ţări”, a concluzionat Ana Birchall.

„Mulţumesc OFSD Hunedoara pentru că sunteţi nu numai colege cu care mă mândresc,  dar şi gazde absolut minunate! Mulţumiri speciale OFSD Petroşani, d-nei preşedinte Magda Burduf şi fetelor din întreaga Vale a Jiului pentru o dezbatere pe cât de interesantă,  pe atât de plină de substanţă. Mulţumesc şi dlui preşedinte Laurenţiu Nistor, dlui preşedinte executiv Cristian Resmeriţă pentru tot sprijinul primit. Nu în ultimul rând, felicitări Natalia. Sunt convinsă că având în spate o asemenea echipa de fete faine,  împreună cu Rovana, cu Maria Lazăr şi colegele din conducerea naţională putem să dezvoltăm proiecte care să schimbe în bine situaţia copiilor, a familiilor tinere şi a femeilor din România”, scria la începutul săptămânii, pe o reţea de socializare deputatul PSD de Vaslui,  care  fost invitata OFSD Hunedoara la finele săptămânii trecute.

One comment

  1. Cocolan spune:

    Am o intrebare. Numele complet al doamnei este Ana Birchaal Osougi? Stiu ca e casatorita cu un straian, de aia intreb, nu de altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: