Ionuţ Zincă şi Maite Maiora – Regii învingători de la Retezat Skyrace

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa finele săptămânii trecute, în Valea Jiului, la complexul de la Cheile Buţii s-a dat startul în cea mai interesantă şi grea competiţie se sky running din ţară. La startul competiţiei „Retezat Skyrace” s-au înscris peste 650 de concurenţi din mai multe zone ale ţării, dar şi din Spania, Italia şi Maroc. Concursul s-a desfăşurat pe trei trasee cu diferenţe de nivel de peste 2000 de metri. Cel mai greu traseu a fost Custura, al doilea ca dificultate a fost Buta şi pentru începători, traseul Valea Mării. Radu Milea, organizatorul concursului a ţinut să mulţumească sponsorilor şi tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare a concursului, voluntarilor, partenerilor de la Clubul Alpin Valea Jiului, şi reprezentanţilor mass-mediei pentru mediatizarea evenimentului.

„Astfel de competiţii ne unesc, ne dezvoltă abilităţile. A fost un concurs reuşit şi un bun prilej de promovare a uneia dintre cele mai frumoase zone ale României”, a declarat organizatorul. Printre concurenţi s-a aflat şi Ionuţ Zincă, care după competiţie, şi-a demonstrat încă odată valoarea, clasându-se pe locul I, la categoria Open. Marele campion al României şi un abonat la competiţiile internaţionale de unde se întoarce cu multiple titluri şi premii, a ţinut să spună pentru publicaţia noastră că iubeşte muntele şi încearcă să promoveze România şi frumuseţile ei, oriunde merge în lume. „Şi anul trecut am participat şi am revenit cu mare drag aici. Îmi place foarte mult zona şi munţii în general. Aveţi o zonă fantastic de frumoasă şi recomand la toată lumea să vină să încerce măcar potecile, odată, într-o drumeţie şi nu neapărat în concursuri sau competiţii”, a precizat marele campion.

Printre cei aflaţi la startul competiţiei, s-a aflat şi concurentul marocan Zaid Ait Malek locul al III- lea mondial, care nu a reuşit să-şi învingă contracandidatul şi s-a clasat pe locul al doilea. La acesta impresionează statura, fiind un miniom, dar care are multă putere, multimplu campion mondial şi laureat la multe competiţii internaţionale. Malek a rămas impesionat de măreţia munţilor din Valea Jiului dar şi de ospitalitatea oamenilor locului. Fiind de religie musulmană, acesta nu şi-a uitat tradiţiile şi după competiţie s-a retras în camera sa, participând apoi, doar la festivitatea de premiere. Maite Maiora, vicecampioana mondială din Spania, de 33 de ani, ne-a declarat că tot ceea ce face îi dă senzaţia de libertate. „Mă bucur că Dumnezeu îmi dă oportunitatea de a vedea în competiţiile la care particip măreţia munţilor şi frumuseţile locurilor. Îmi place natura şi tot ceea ce ne oferă ea. Vreau să mulţumesc organizatorilor pentru surpriza făcută şi celor care au oferit premiile atât de generoase”, a spus campioana spaniolă. Cu ajutorul INTERSPORT, Consiliului local Uricani şi a altor sposori, nume sonore în lumea runningului, premianţii au primit premii în bani, echipament sportiv, diplome, trofee şi alte cadouri oferite de organizatori. Seara premierelor s-a încheiat cu un spectaculos foc de tabară, participanţii au degustat din produsele tradiţionale ale zonei, iar ziua de duminică a fost dedicată unui exerciţiu demonstrativ de orientare turistică la care s-au înscris peste 40 de participanţi. (A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: