Dacă se vrea, se poate

avram  Mai multe familii din municipiul Petroşani, de pe strada Voievodul, care de ani de zile cărau apa cu găleata de la un izvor aflat mai sus de casele lor, beneficiază acum de apă curentă. De multe ori, apa de la izvor curgea ca pe un firicel, umplerea unui bidon fiind o operaţiune extrem de anevoioasă. Deşi au mai fost solicitări, fostele conduceri ale Regiei de apă au stabilit că din punct de vedere tehnic o asemenea lucrate nu ar fi posibilă.

„Am făcut cerere, joi, ne-am dus în audienţă şi a doua zi a şi venit domnul director. A făcut comisie, s-au făcut măsurători şi  ne-au branşat la apă. Eu de 50 de ani stau aici şi n-am avut niciodată apă în casă. Am avut la izvoare, dar au secat, iar cel care a rămas nu are presiune. Foarte greu a fost”, povesteşte o localnică. „Am avut o vecină, o tanti care a murit acum de când noi am pus apa. A murit săraca de inimă rea, că nu a avut apă. Avea 84 de ani si căra biata de ea cu găleata de la izvor, de aici din deal”, spune o altă femeie care locuieşte în zonă.

    Costurile operatorului de apă au fost foarte mici

„Nu am ştiut despre ce este vorba, am venit la faţa   locului şi am fost mişcat sufleteşte să văd că de la un izvor mic aduc apă de băut şi atunci i-am pus pe colegii mei să facă un studio, lucru care a durat două zile şi apoi într-o săptămână am rezolvat problema. Zece familii au fost branşate la apă. Pentru noi, costurile au fost minime. Eu cred că ei puteau fi branşaţi de mai mult timp, fiindcă trăim totuşi în municipiul Petroşani”, a declarat Costel Avram, directorul S.C. Apa Serv Valea Jiului. De asemenea, directorul Apa Serv şi-a declarat  disponibilitatea de a proceda la fel şi în alte cazuri care îi vor fi semnalate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: