Tinerii de la Şcoala Americană ajută comunitatea din Lupeni

După ce în vară au participat activ la multe dintre programele Fundaţiei “Noi Orizonturi” din municipiului Lupeni, tinerii care învaţă la Şcoala Americană din Bucureşti au hotărât să ajute comunitatea lupeneană şi instituţiile sociale care au nevoie de sprijin şi încurajare în activitatea de zi cu zi, beneficiari fiind copii şi bătrânii instituţionalizaţi în regim special. Căminul de Bătrâni aparţinător Asociaţiei Glasul Penticostalilor, ce găzduieşte 56 de beneficiari, a primit vizita acestor tineri inimoşi din mai multe ţări, care au susţinut un inedit program artistic, marea majoritate a acestora fiind copiii funcţionarilor de la diferite ambasade de la Bucureşti,  ori a oamenilor de afaceri din India, Corea,  Olanda, Anglia, SUA, etc. Chiar dacă provin de pe continente unde există culturi diferite, pe tinerii de la Şcoala Americană din Bucureşti îi uneşte acelaşi deziderat de unitate şi generozitate,  în a oferi sprijin comunităţilor sărace din ţara de adopţie. „În calitate de preşedinte al asociaţiei umanitare din Lupeni vă mulţumim din tot sufletul că aţi făcut această alegere să veniţi la noi. Ne bucurăm că aţi venit să cântaţi acestor bătrâni, să le aduceţi aceste cadouri. Suntem  foarte bucuroşi că ţineţi cont de bătrânii din localitatea noastră şi rămâne de apreciat gestul făcut de dumneavoastră”, a ţinut să precizeze preşedintele Asociaţiei Glasul Penticostalilor din Lupeni, Iacob Mesaros.

Pentru că este deschis colaborărilor internaţionale  primarul Cornel Resmeriţă, care a fost şi el prezent la acest eveniment unic,  a ţinut să le spună celor prezenţi şi beneficiarilor „Să ştiţi că sunteţi minunaţi, sunteţi copii care ştiţi să improvizaţi, iar programul oferit de dumneavoastră a fost o bucurie pentru bătrânii din acest centru. Cântaţi foarte bine. Vreau să vă mulţumesc pentru alegerea făcută, fiindcă asociaţia este foarte apropiată de comunitate şi de  mine, iar eu sunt apropiat faţă de dumnealor. Trebuie să avem grijă de bâtrânii noştri pentru că ei sunt părinţii şi bunicii care   ne-au crescut, pentru că ei au făurit comunitatea noastră. Încă o dată vă mulţumesc pentru gestul făcut şi vă urez tot binele din lume”.

Tinerii de la Şcoala Americană au oferit cadouri şi beneficiarilor de la Casa de Copii  din Lupeni şi împreună cu un grup de voluntari de la fundaţia lupenenană se vor ocupa de strângerea de fonduri şi alte materiale necesare pentru noul adăpost de câini, care funcţionează de aproximativ o săptămână,  în municipiul Lupeni. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: