Corpul de Control al primului ministru verifică falsurile lui Bebe Nica

bebe nica curatat    O echipă a Corpului de Control al Primului Ministru se află la Complexul Energetic Hunedoara pentru a verifica activitatea lui Bebe Nica. Nu cea de prestator în subteranele Minei Lupeni, nici cea de prestator sindical, acestea lipsind cu desăvârşire, ci cea de profitor de pe urma funcţiei de lider sindical, de pe urma căreia acesta a profitat la maximum. Trebuie recunoscut totuşi că, în comparaţie cu predecesorii săi, Zoli Lacatas, Vasile Savu sau Miron Cosma, care învârteau miliarde, Bebe Nica este un mic găinar. Chiar şi aşa, vremurile s-au schimbat, vedem zilnic la televizor oameni cu greutate, care până nu demult erau consideraţi intangibili, săltaţi de organe pentru diferite matrapazlâcuri. După cum am mai relatat, anchete interne cu privire la falsurile săvârşite de Bebe Nica au mai fost, dar acestea au fost băgate sub preş de directorii care s-au perindat la conducerea CEH. Motivul era simplu. Dacă mişcau ceva, oamenii lui Păduraru de le Lonea erau oricând pregătiţi de o “mişcare spontană” care să le aducă multe necazuri şefilor de la CEH. În urma interpelării făcute de deputatul Gheorghe Dănuţ Bogdan, treaba a luat o altă turnură iar “realizările” lui Bebe Nica au ajuns în atenţia primului ministru care a trimis Corpul de control să verifice situaţia. Cum băieţii ăştia nu se joacă,   s-ar părea că nici chiar Constantin Jujan nu-l mai poate proteja pe Bebe Nica, şi după cum spuneam la început, chiar dacă comparativ cu altele pot fi considerate găinării, Bebe Nica va răspunde pentru ele.

Doamna Georgeta pontează ca la păcănele

Într-o notă explicativă din data de 29.08.2013, d-na Brie Danci Georgeta, operator date la Mina Lupeni, explică fenomenul prin care în pontajul electronic al CEH pe luna august 2013 (zilele de 1, 2, 5, 7, 24 şi 27) figurează în pontajul electronic atât la intrare, cât şi la ieşire aproape suprapus cu cel al liderului sindical Bebe Nica. Iată explicaţia doamnei Georgeta: „Dimineaţa am mai venit împreună la servici, iar la prânz mă ruga să îi pontez eu cartela”. Că veneau „împreună la servici” nu este ceva ieşit din comun, Bebe nica, posesor la acea vreme de Jeep cu volan pe dreapta, fiind cunoscut ca un mare galanton. Doamna Georgeta mai dezvăluie şi că: „la prânz mă ruga să îi pontez eu cartela” fără a preciza însă la care prânz şi dacă Nica se mai afla la locul de muncă când îi returna cartela, sau dacă avea dublură.

Într-o altă notă explicativă, din data de 22.10.2013, dl. Nica Petre arată, cu majuscule, că NU a înstrăinat cartela de pontaj d-nei Brie Danci Georgeta şi că a fost „prezent la serviciu”, dar era greu de găsit deoarece „Compartimentul Protecţie Socială nu a avut un spaţiu acordat”.

La dosar mai există există o notă explicativă, a treia, din 22 octombrie 2013, în care doamna Brie Danci Georgeta profită de dreptul la tăcere şi refuză efectiv să mai răspundă dacă l-a pontat sau nu pe dl. Nica la datele menţionate.

Foi de parcurs falsificate

Din acelaşi dosar al anchetei Corpului de Control al CEH reiese că în vreme ce era pontat „doar la ieşire” de doamna Danci Georgeta, Bebe Nica se afla la Bucureşti, Târgu Jiu sau pe drum spre aceste locaţii, cu treburi sindicale. Spre exemplu, conform foii de parcurs seria Aa nr.04248, din data de 25.08.2013, între orele 06 şi 15, Bebe Nica făcea naveta între Mina Lupeni, Mina Lonea şi Sucursala Diviziei Miniere din Petroşani deşi conform cartelei magnetice, acesta nu a părăsit incinta minei Lupeni.

Demn de „Dosarele X” este şi fenomenul petrecut în 07.08.2013, când, pontat fiind la Mina Lupeni, Bebe Nica a parcurs între şase dimineaţa şi şapte seara, 600 de kilometri, de la Lupeni la Bucureşti. Antrenându-se parcă pentru cursa de 34 de ore de la Le Mans, Bebe Nica parcurge a doua zi, 08.08.2013, acelaşi traseu de 600 de km în sens invers, de la Bucureşti la Lupeni. Dacă ţinem cont că pe foaia de parcurs apare ca traseu Târgu Jiu, se ridică un mare semn de întrebare pe care specialiştii ar trebui să-l clarifice şi anume, de când între Lupeni şi Bucureşti, pe la Târgu Jiu s-au făcut 600 de kilometri? Aceleaşi anomalii s-au întâmplat şi în zilele de 1 şi 2.08.2013 când Bebe Nica, aflat conform pontajului la sediul E.M. Lupeni, făcea ture de câte 184 de km între Lupeni, Divizia Minieră, Târgu Jiu şi retur.

Având în vedere că activitatea lui Petre Nica a fost discutată şi în plenul parlamentului, deputatul Gheorghe – Dănuţ Bogdan depunând o interpelare către primul ministru având ca subiect exact falsurile făcute de Bebe Nica, pontaje, foi de parcurs şi liste cu membri de sindicat falsificate, cineva se va ocupa curând de aceste dosare X cu distanţe cosmice şi teleportări, iar Bebe Nica va ajunge lider sindical la Bârcea Mare.

Andrei VLAD

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: