Agentul Barabulă şi dubla măsură

masina blocata      Plictisindu-se s-o frece la poartă în aşteptarea „normei de hrană”, agentul Valerică Barabulă de la Poliţia locală Vulcan s-a gândit să bifeze şi el ceva activitate. Cum Felicia Portase nu l-a solicitat pentru un drum la Dealu Babii, agentul Barabulă a ieşit puţin la aer curat, şi între două fumuri de cigare a aruncat o privire plictisită în jur. Având ochiul format, agentului Barabulă nu i-a trebuit mai mult decât să spună „să trăiţi şefu”, că a şi depistat infracţiunea. Un individ, rămas necunoscut până la închiderea ediţiei, a parcat maşina neregulamentar. Asta a văzut agentul Valerică Barabulă din uşa stabilimentului pe care îl păzeşte cu zel, dar şi cu burta goală, ştiut fiind faptul că hotărârea cu acordarea normei de hrană a fost respinsă a doua oară de Prefectură, pentru proastă redactare. masina ile parcareCum foamea poate crea halucinaţii, agentul Valerică Barabulă a văzut maşina din imagine, parcată în faţă la „Tineretului”, ca fiind parcată neregulamentar pe blv. Mihai Viteazu. Exact aşa, blv. Mihai Viteazu, fără număr ca la Florin Salam sau Guţă de la Hunedoara. Poate domnul agent Valerică Barabulă n-a aflat încă, dar „blv. Mihai Viteazu” este chestia aia cu vălaie pe care oamenii primăriei le reumplu zilnic cu apă furată de la Apa Serv şi pentru care s-au cheltuit peste patru sute de milioane de lei vechi. Este clar că treaba cu amendatul este de porc şi cam pute, la fel ca multe alte chestii care se întâmplă în municipiul Vulcan de când este Ile primar. Poate cei din primărie s-au obişnuit cu duhoarea de porcărie, dar pentru cei care nu au zilnic de-a face cu mirosul, chestii de genul ăsta par cam exagerate.  Spre exemplu, cum se explică faptul că zeloşii poliţişti locali nu depistează şi maşina edilului când aceasta este parcată neregulamentar pe „blv. Mihai Viteazu”? Oare d-aia că Ile este şeful lor, sau suferă de orbul găinilor? Oricum, lucrul cel mai grav este că edilul Ile confundă primăria cu porcăria, lucru remediabil abia peste un an de zile, la alegerile locale din 2016. Până atunci, suportăm cu toţii duhoarea de porcărie care s-a extins de la ferma lui Ile şi a acoperit tot oraşul. Important este să nu fim masochişti şi să înceapă să ne placă iar la anul să ne pricopsim cu Ile şi lingăii lui din Consiliul Local pentru încă patru ani de zile. Om trăi şi om vedea, până la anul urmând a se clarifica mai multe lucruri legate de actualul primar, cum ar fi afacerea Telegondola sau vânzarea la fier vechi a mijloacelor din punctele termice fără a avea hotărâre de consiliu, ambele aspecte anchetate de organele abilitate.

Andrei VLAD

 

2 comments

  1. George spune:

    Să ne mirăm de ce se întâmplă? Eu nu mă mir…ce pregătire au domnii aceștia? O şcoală de 3 luni făcută pe nu știu unde la Orăștie pe care o poate absolvii oricine ? wow…Și oamenii se mai cred si Polițiști…Un prieten mi-a spus odată că unul dintre acești foști „Gardieni Publici” sau mai recent „Polițiști Comunitari” i-a dat o amendă…dar îi cam tremura mâna domnului „polițist” …cred că necesita puțină funcționare a creierului…ceea ce lor se pare că le lipsește…Băieți…înafară să plimbați Loganu ăla…nimic…0 !

  2. foarte grav spune:

    Mai grav e ca toti au activat ani la rand fara sa aiba vreo calificare cv , fara nici o scoala ani la rand , deci de unde competenta, ei nu au dat examen cand s au angajat cu un organ de specialitate in ord pub ci au dat cu unii din primarie asa ca ce ne mai miram atata astia is localii platiti din bani publici. E ca si cum la chirugie se da examen cu profesori mineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: