Proiecte ambiţioase pentru comunitatea petrileană

paducel 1     Peste 60 de persoane, reprezentanţi ai primăriei, consilieri locali, reprezentanţi ai mediului de afaceri, directori de şcoli, medici de familie, preşedinţi ai asociaţiilor de proprietari sau simpli cetăţeni au participat la Casa de Cultură “Ladislau Schmidt” la întâlnirea având ca temă reactualizarea Strategiei de dezvoltare a oraşului Petrila până în anul 2020. Aceasta s-a făcut în cadrul proiectului “Dezvoltarea capacităţii de planificare  strategică la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale ale oraşelor din România. Implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în parteneriat cu Asociaţia Oraşelor din România şi cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, proiectul are ca obiectiv general întărirea capacităţii administrative a autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale.  

Proiectul are ca scop dezvoltarea capacităţii de planificare strategică la nivelul oraşelor din România, în acest scop fiind selectate 100 de oraşe din cele 217 existente în România, unul dintre acestea fiind oraşul Petrila. Ca urmare a implementării proiectului, printre rezultate se află şi obţinerea a 100 de portofolii pentru proiecte, minim două pentru fiecare portofoliu, pentru fiecare din cele 100 de oraşe participante la proiect.

Administraţia petrileană intenţionează să participe cu două proiecte, respectiv realizarea unui Parc industrial pentru activităţi economice ca o alternativă la tot ce înseamnă restructurarea mineritului şi modernizarea drumului de acces spre staţiunea turistică Şureanu, care să se realizeze în acociere cu societatea Schi Şureanu-Alba.

Deşi proiectele sunt extrem de ambiţioase, primarul Ilie Păducel este hotărât să le ducă la bun sfârşit şi după cum a dovedit în îndelungata sa activitate, cu siguranţă că le va realiza. “Cu sprijinul cetăţenilor”, aşa cum ţine să precizeze de fiecare dată când vorbeşte despre realizările sale ca primar al Petrilei. Despre tenacitatea primarului Păducel aproape nu mai ae rost să vorbim, acesta fiind cunoscut ca “picătura chinezească” care nu admite niciun refuz când este vorba despre binele comunităţii petrilene şi care, dacă este scos pe uşă, intră înapoi pe geam. Mulţi miniştri s-au ars când i-au promis ceva primarului Păducel iar apoi nu au mai avut scăpare, trebuind să se ţină de cuvânt.

După cum ne amintim, nu demult, pe când ministrul Gerea se afla în Valea Jiului, singurul primar din zonă care a insistat să se întâlnească cu acesta, aşteptând ceva vreme în faţa CEH, a fost Ilie Păducel, care a vrut să discute cu ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri despre situaţia CEH şi a minelor Petrila şi Lonea. Dacă unii cred că reducerea mineritului înseamnă şi moartea Văii Jiului, primarul Păducel, legat profund de minerit, caută şi alte soluţii pentru ca Valea Jiului să rămână în continuare un loc unde oamenii să aibă locuri de muncă pentru a-şi asigura un trai decent, iar participarea la acest proiect este una din soluţiile pentru ca la Petrila viaţa să meargă înainte.(A.D.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: