România are nevoie de o Cruce Roşie puternică

           crucea rosie lupeni activitati La finele săptămânii trecute, la Bucureşti a avut loc Adunarea Generală a Crucii Roşii Române, prilej cu care a fost prezentat raportul de activitate pe ultimii patru ani şi a fost aleasă noua conducere. Principesa Moştenitoare Margareta a României a fost aleasă preşedinte cu majoritate de voturi. La 100 de ani de când activitatea Crucii Roşii se află sub Înaltul Patronaj al Reginei Maria, Casa Regală revine la   conducerea acestei organizaţii.

            “Prezenţa Familiei Regale alături de Crucea Roşie Română din România este o realitate istorică, respectată de societatea românească. Implicarea Familiei Regale a României în activitatea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România este un reper al organizaţiei. O perioadă lungă de timp, activitatea organizaţiei s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Reginei Maria. Suverana a avut o extraordinară   activitate caritabilă în timpul Primului Război Mondial. Regina Elisabeta, Regina Elena şi Regina Ana au avut, în diferite epoci, propria lor participare la război şi o activitate medicală susţinută pentru tratarea răniţilor şi o activitate socială dedicată familiilor care pierduseră pe cei dragi. Cred că mă voi bucura de încrederea dumneavoastră şi că vom acţiona corespunzător în spiritul Valorilor Fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie”, a spus Alteţa Sa Regală, celor prezenţi la adunarea generală.

La rândul său, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a precizat că este onorat să fie parte din boardul noii conduceri a Crucii Roşii Române. “Mă simt privilegiat să pot lucra cu Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta a României, la continuarea dezvoltării acestei organizaţii de prestigiu. Crucea Roşie are o misiune comună cu a mea, aceea de a sprijini comunităţile să facă faţă situaţiilor de criză şi suferinţei umane. De aceea cred că este momentul oportun ca SNCRR să se implice mai mult şi să vină în sprijinul serviciilor profesioniste de urgenţă cum este IGSU. Cred că în perioada următoare ar trebui identificate aceste aspecte şi Crucea Roşie dotată, echipată şi pregătită să facă faţă unor probleme pentru că, din păcate, România nu este o ţară fără riscuri, fără vulnerabilităţi. România are nevoie de o Cruce Roşie puternică„, a declarat secretarul de stat.

“În sfârşit s-a făcut o reparaţie morală. Regina Maria a fost cea care a înfiinţat în ţara noastră Crucea Roşie şi pot să vă spun că şi activitatea intensă pe care o desfăşurăm noi, în cadrul subfilialei de la Lupeni este îndreptată spre a veni în sprijinul comunităţii. Este un început nou pentru toţi şi cred că vom fi sprijiniţi şi de noua structură, aleasă zilele trecute. Prin cursurile de surori de Cruce Roşie, cele cu „Sanitarii Pricepuţi” în care angrenăm sute de elevi, cele de acordare de prim-ajutor, încurajăm voluntariatul, iar cei care participă la astfel de activităţi încep să perceapă că, fiecare dintre noi, împreună, putem face ceva pentru comunitate şi pentru semenii noştri. Prin programul pe care urmează să-l implementăm în municipiul Lupeni, pentru tânara generaţie, vom contribui la educaţia şi formarea celor care, oricând pot fi excluşi din societate, din cauza sărăciei, lipsei de educaţie, de instruire şi statut social. Toate principiile noastre fundamentale, pe care ne canalizăm activităţile rămân neschimbate, acest lucru permiţându-ne să ne desfăşurăm activitatea în folosul şi interesul comunităţii, dar şi al voluntarilor absolvenţi care pot oricând să beneficieze de un loc de muncă stabil în comunitatea europeană, ori să acorde primul ajutor în caz de necesitate”, a ţinut să declare directorul Subfilialei de Cruce Roşie Lupeni, Simona Hîrieaşu.

Angella Dumitraşcu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: