Bunul samaritean de lângă noi

titianu da ajutoare „Ajută-ţi aproapele”. Iată un îndemn pe care îl auzim destul de des. Câţi dintre noi îl şi urmăm este mai dificil de aflat. Si totuşi,  în marea aceasta de neputinţe şi neajunsuri mai sunt încă persoane care devin bunii samariteni pentru oamenii aflaţi în suferinţă. Petrileanul Cătălin Titianu este unul dintre aceştia. Beneficiind de sprijinul unui român care s-a stabilit în Italia, Ion Irimia, a organizat mai multe campanii de măsurare a glicemiei la persoanele suferide şi a oferit şase glucometre gratuit, celor care au devenit dependenţi de insulină, aparatele fiindu-le extrem de necesare. “Am ţinut cont şi de starea materială a beneficiarilor, am organizat campanii în Petrila şi Lupeni, iar duminică, 22 septembrie,  de ziua mea voi oferi un cadou deosebit comunităţii petrilene, o nouă zi în care, împreună cu membrii unei asociaţii lupenene, ce derulează „Campania Viaţa” vom măsura glicemia şi tensiunea gratuit şi se vor împărţi trecătorilor pliante despre modul în care trebuie să ştim cum  să ne păstrăm viaţa mai sănătoasă”, a precizat Cătălin Titianu.

Bazându-se pe pildele Mântuitorului Isus, samariteanul petrilean este cel care nu a uitat de semenii lui, îndeplinind poruncile acestuia „V-am arătat ce este aceea iubire faţă de semeni. V-am ridicat din condiţia mizeră şi am făcut din voi oameni noi: v-am dat parabola Bunului Samaritean pentru a vă arăta că este de neiertat,  ca un creştin să treacă pe partea cealaltă ignorând răniţii, înfometaţii şi nevoiaşii acestei lumi. Bunul samaritean este încă cheia atunci când dorim rezolvarea problemelor lumii”.

Rămâne de văzut câţi dintre noi putem deveni bunii samariteni pentru semenii noştri, iar exemplul trebuie să-l luăm de la acest tânăr, care cu mijloace modeste a reuşit să aducă bucuria şi speranţa în inimile multora dintre cei năpăstuiţi de soartă.

Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: