Tabere în Straja pentru elevi şi tineri pe perioada vacanţei de vară

      tabara straja   În perioada 12-19 iulie va avea loc tabăra de aventură şi nutriţie, pentru preşcolarii cuprinşi între vârstele patru şi opt ani. Această tabară va oferi copiilor posibilitatea de a cuceri vârfurile de munte, de a explora peşterile şi cascadele şi să înveţe tehnicile unui turist montan: cum să-şi monteze un cort, cum să facă un foc de tabară, care sunt plantele şi fructele comestibile, etc. Participanţii la tabară îşi post testa şi spriritul de aventură în parcul amenajat în staţiune cu acest scop.

În luna august va veni rândul copiilor şi tinerilor supraponderali. Este deja o tradiţie organizarea în staţiunea Straja a acestei tabere, care are ca şi scop ajutarea copiilor să slăbească, să interacţioneaze cu alţii şi să-şi câştige fiecare încrederea în sine.

Pe timpul taberei, doritorii vor fi învăţaţi cum să mănânce sănătos, iar misiunea taberei este de a le induce copiilor comportament şi un stil de viaţă sănătos, care pleacă de la nutriţie, mişcare echilibru emoţional, etc. Tabara va beneficia de suport de specialitate asigurat de un psiholog şi un nutriţionist dietetician. Cei care doresc să cunoască frumuseţilor Retezatului o pot face participând la tabara organziată în perioada 13-16 august. Participanţii la această tabără vor beneficia de sprijinul Salvamont şi alături de ghizi, se va purcede în cele mai frumoase expediţii, în care vor fi descoperite parte din secretele munţilor, legendele acestuia, în a explora „tărâmul fermecat cu ochii albaştri” al celui mai mare parc naţional din ţară. Organizatorii ne-au făcut specificaţia că participanţii la această tabără trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, şi le vor asigura şi transportul din Lupeni, Petroşani şi Haţeg până la Poiana Pelegii, locul unde va fi locul de campare. Nu trebuie uitate nici taberele de aventură pentru elevi, organizate tot în luna august a.c., în care tinerii vor beneficia din plin de aventură şi distracţie, aceştia urmând să participe la acţiunile organziate în parteneriat cu reprezentanţii pensiunii Retezat, de la ştrandul municipal Lupeni, care-şi va redeschide în curând porţile, stadionul Minerul Lupeni şi altele. Preţurile sunt accesibile, iar cei care doresc participarea şi mai multe date despre tabere o pot face accesând site-ul: www.taberestraja.ro.

Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: