Sport

Arcaşii de la Aninoasa merg la Mondiale

arcasi aninoasa   Răzvan Marcu, Simona Băncilă şi  Luminiţa Boroş, toţi legitimaţi la SCM Deva Minerul Aninoasa vor fi prezenţi la sfârşitul lunii septembrie, în Turcia, la campionatul mondial de tir cu arcul, eveniment la care vor participa cei mai bine cotaţi sportivi din lume.

“Nu avem obiectiv nicio medalie, sperăm doar să ne clasăm cât mai sus. Ne-am pregătit mult pentru acest eveniment”, a declarat Răzvan Marcu, multiplu campion naţional. Până la plecarea la Bucureşti, arcaşii de din Vale se vor pregăti la baza Anena de la Aninoasa. (L.J.)

 Ultimele teste ale gimnasticii

După Campionatele Mondiale programate la finalul acestei luni în Belgia, gimnastica românească îşi va încheia sezonul competiţional şi pe plan intern prin desfăşurarea a două competiţii de tradiţie. Este vorba de Campionatele Naţionale Individuale ale Junioarelor care vor avea loc la Oneşti, în perioada 24-26 octombrie şi de Campionatele Naţionale Individuale ale Juniorilor ce se vor derula tot la Oneşti, între 7 şi 9 noiembrie. Gimnastele de la CNS CSS „Cetate” Deva se află printre favoritele la medalii la întrecerea feminină care va încheia anul competiţional 2013. (L.J.)

Turneu final de fotbal – tenis, la Lupeni

În acest week-end la Lupeni, la sala de sport a Şcolii Generale Nr2.,  va avea loc ultima etapă a turneului final la fotbal tenis pentru senioare şi juniori. La senioare participă echipele: Comexim R Lupeni, Viitorul Alexandria, Victory Cluj şi Răzvan Cluj, iar la juniori iau parte echipele: Comexim R Lupeni, Tengo Salonta I, Tengo Salonta II şi Victory Cluj. “Este ultima etapă pentru noi şi sperăm să vină cât mai mulă lume să ne susţină. La fete pe echipe suntem pe primul loc la o diferenţă confortabilă de puncte, singurul semn de întrebare este la proba de fete triplu, iar la juniori avem un punct avans pe echipe faţă de Salonta. La simplu nu suntem favorite, iar la  dublu şi triplu suntem pe primul loc”, a declarat antrenorul Dima Drumcea.(L.J.)

 Trei hunedoreni sub tricolor

Echipa naţională de futsal a României, cu trei jucători de la AFC Fiat Autobergamo Deva în teren, a învins cu 2-1 Serbia în manşa tur a barajului de calificare la turneul final al Campionatului European de Futsal, Belgia 2014, disputată, la Călăraşi. Rezultatul e subţire şi uşor nedrept, prin prima aspectului jocului, dar păstrează intacte şansele de calificare ale tricolorilor. Trei dintre cei patru jucători de la AFC Fiat Autobergamo Deva convocaţi la lot au fost în prim-planul partidei. Robert Lupu a fost căpitanul tricolorilor şi a pasat decisiv la golul marcat de colegul său de la Autobergamo Deva, Florin Matei. Acesta a deschis scorul, 1-0, în minutul trei al partidei cu o execuţie de fineţe la fel cu cele cu care a încântat publicul şi pe vremea când juca la FC CIP Deva. Al treilea devean titular în echipa României a fost portarul Vlad Iancu care a apărat poarta naţionalei pe parcursul tuturor celor 40 de minute de joc. Selecţionerul României, Nelu Stancea, a convocat pentru acest joc următorul lot de 13 jucători: Vlad Iancu (AFC Fiat Autobergamo Deva), Andrei Grigoraş (ACS Futsal Spicom Sf. Gheorghe) – portari; Robert Lupu, Florin Matei, Cristian Matei (toţi AFC Fiat Autobergamo Deva), Dumitru Mimi Stoica, Cosmin Gherman, Florin Ignat, Ion Al-Ioani (toţi AS City’us Tg. Mureş), Marian Şotârcă (CS Smart Bucureşti), Andrei Claudiu Dan (ASD Marca Futsal, Serie A1 Italia), Gabriel Dobre şi Emil Răducu (Balzan Futsal, Malta).(L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: