S-a făcut dezinsecție în parcurile din Lupeni

   Prezența unor insecte, a unor artropode, rozătoare, sau a altor vertebrate și microorganisme în apropierea oamenilor,  reprezintă un pericol semnificativ pentru sănătatea publică.

Acest lucru apare din posibilitatea ca dăunătorii să poată acționa ca vectori fizici și mecanici pentru introducerea și răspândirea agenților patogeni, a bolilor și a posibililor alergeni în populațiile umane și animale.

Aseară, în parcurile din municipiul Lupeni a fost efectuată  operațiunea de dezinsecție prin pulverizare terestră a insecticidelor folosite pentru combaterea insectelor dăunătoare aflate la stadiul de adult.

Îmbrăcați în costumele specifice, în combinezoane albe și  un  sistem fogger.

În prealabil,  populația a fost informată prin amplasarea de anunțuri , în zonele unde au avut loc astfel de operațiuni.

Insecticidele folosite pentru tratamentele efectuate pe spațiile verzi nu sunt periculoase pentru oameni, mediu, animale, pești și păsări.

Dezinsecția este o măsură preventivă vitală care protejează comunitățile de riscurile asociate cu infestările. Insectele, prin natura lor, pot fi gazde pentru o varietate de patogeni periculoși.

De exemplu, țânțarii sunt cunoscuți ca fiind vectori principali pentru boli grave precum malaria, febra Dengue, boala Lime,  și virusul Zika.

Iar gândacii pot contribui la răspândirea bacteriilor E. coli și Salmonella în medii casnice și alimentare, în timp ce ploșnițele pot provoca reacții alergice severe și stres psihologic.

Prin controlul populațiilor de insecte, se diminuează posibilitatea de expunere la boli și se îmbunătățește calitatea vieții.

În plus, dezinsecția contribuie la prevenirea pierderilor economice cauzate de deteriorarea bunurilor și structurilor, precum și de reducerea productivității datorată bolilor transmise de insecte.

Pe lângă protejarea sănătății, dezinsecția responsabilă are un rol important în conservarea mediului.

Utilizarea judicioasă a insecticidelor și a altor metode de control poate minimiza impactul asupra mediului înconjurător și poate proteja biodiversitatea.

Prin evitarea suprapopulării anumitor specii de insecte, se menține un echilibru ecologic necesar pentru funcționarea sănătoasă a ecosistemelor.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: