”Întreaga regiune are un potențial enorm în ceea ce privește dezvoltarea turismului industrial, cultural și cel sportiv” 

     Europarlamentarul german Guido Reil, care a descris România ca fiind „Vestul Sălbatic al Uniunii Europene”, a  efectuat o vizită în județul Hunedoara, la invitația deputatului PSD Natalia Intotero.

”Europarlamentarul Guido Reil a dat curs invitației mele și a venit să descopere România adevărată: o țară frumoasă și plină de oameni sinceri și primitori. Alături de Laurențiu Nistor – președintele Consiliului Județean Hunedoara,  avem un program de vizită intens în județul nostru. Ține de noi să schimbăm mentalitățile și percepțiile celor care generalizează și ne judecă greșit”, a transmis deputatul Natalia Intotero.

”Am dorit această întrevedere pentru a-i prezenta europarlamentarului german realitățile cu care se confruntă județul Hunedoara, dar și proiectele pe care le derulăm în baza strategiei de dezvoltare. Am vorbit despre atragerea de fonduri europene nerambursabile, despre eforturile și reușitele noastre a atrage finanțări de aproape un  miliard de euro pentru tot ce înseamnă proiecte de dezvoltare, de la sănătate, infrastructură, rețele de alimentare cu apă, până la patrimoniu cultural. Pentru a cunoaște cu adevărat România, cei care vorbesc despre țara noastră, trebuie să o și viziteze. Să descopere singuri care sunt problemele cu care ne confruntăm, dar și potențialul pe care îl avem. Am discutat cu interlocutorul meu și despre nevoia ca Uniunea Europeană să sprijine și să aloce fonduri pentru dezvoltare locală în continuare. Îi mulțumesc domnului Guido Reil pentru vizită și am convingerea că în zilele pe care le va petrece în județul Hunedoara va descoperi o parte frumoasă a României, una cu care ne mândrim!”, a  spus și președintele Consiliului Județean Laurențiu Nistor .

După vizita efectuată la Deva, europarlamentarul german a vizitat  Valea Jiului și stațiunea  montană Straja, unde, alături de oficialitățile locale, de senatorul Cristian Resmeriță, de primarul Lucian Resmeriță, de secretarul de stat Lucian Rus, de la ministerul Turismului, au deschis oficial sezonul  sporturilor de iarnă  2022-2023.

”Europarlamentarul Guido Reil, care a criticat țara noastră în urmă cu două luni, a rămas impresionat de potențialul turistic al județului Hunedoara. Am discutat cu  europarlamentarul  german  despre mecanismele guvernamentale de susținere pentru mediul de afaceri și despre finanțările pe care le avem la dispoziție pentru dezvoltarea sectorului turistic. Concluzia sa personală, pe care a împărtășit-o cu noi, este că întreaga regiune are un potențial enorm în ceea ce privește dezvoltarea turismului industrial, cultural și cel sportiv”,  a transmis oficialul din ministerul Turismului.

Cu cel mai mare domeniu schiabil din țară, având 12 pârtii de schi pe 26 de kilometri, stațiunea Straja a fost prima din țară care a dat startul sezonului sporturilor de iarnă, iar după vizita înalților oaspeți, administrația locală este încrezătoare că, dezvoltarea domeniului schiabil va continua.

”Dacă și autoritățile și guvernul vor sprijini  continuarea domeniului schiabil, așa cum a fost prevăzut în proiectele de dezvoltare, Munții Vâlcan  pot deveni cel mai important domeniul schiabil al României, asemenea celor care există în țările europene cu tradiție și nu numai. Le mulțumim oaspeților noștri că au fost alături de noi la deschiderea oficială, chiar de ziua noastră națională. Straja este stațiunea care, în fiecare an, reusește să aducă mii de turiști în plus,  față de anul precedent. Reușim în fiecare an să adunăm mai mulți bani la primărie,  pentru a putea să dezvoltăm comunitatea. Avem proiecte noi de dezvoltare, la agrement avem în construcție un bazin de înot, bază de agrement, iar municipiul Lupeni își diversifică paleta de activități cultural – sportive.  Lucrările de amenajare a zonelor pentru schi realizate din fonduri publice, sunt declarate de utilitate publică şi  vor fi realizate conform legislaţiei în vigoare. Mai sunt şi alte prevederi legale. Investiţiile făcute de administraţia publică locală, de investitorii principali din Straja,  nu au făcut decât să atragă pe pârtii, schiorii care preferau să meargă în Austria, Franţa, Bulgaria, etc.  Şi ne bucurăm că am reuşit să aducem staţiunea pe profit, cu bani mai mulţi la bugetul local, ce pot fi redirecționați către alte investiții”, a ţinut să declare primarul Lucian  Resmeriţă.

„Vrem să continuăm investițiile și pe viitor, dar avem nevoie de sprijin, pentru finalizarea domeniului schiabil, să montăm prima instalație pe cablu spre Pasul Vâlcan  și să o unim cu Straja, urmând ca în final, domeniul schiabil să cuprindă peste 50 kilometri de pârtie. Ne  bucurăm de sprijinul administrației locale, de sprijinul Consiliului Județean care a reabilitat drumul, avem o  parcare generoasă, investiții făcute cu diferiți parteneri și sponsori, etc ”, a spus și cel care a pus suflet și a mizat pe un loz câștigător, care a  investit în dezvoltarea și modernizarea stațiunii Straja, Emil Părău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: