O NOUĂ INVESTIȚIE A ÎNCEPUT ÎN MUNICIPIUL LUPENI

               După ce a trecut etapele de precontractare și finanțare, iată că, zilele acestea în municipiul Lupeni a demarat proiectul ce vizează  „Reabilitare și echipare Școala Gimnazială nr. 1 Lupeni și reabilitare căi de acces la școală în zona dintre străzile Bisericii și Pădurarilor”. Proiectul are o valoare totală de 17.156.645,16 lei și este finanțat din fonduri europene.Obiectivul proiectului este asigurarea condițiilor pentru dezvoltarea activităților educative în municipiul Lupeni și are două componente: Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii Școlii Gimnaziale nr. 1 pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a procesului instructiv-educativ, asigurarea spațiilor și dotărilor adecvate desfășurării activităților educaționale.

Sunt prevăzute: termoizolarea fațadei, înlocuirea tâmplăriei cu tâmplărie PVC, consolidarea șarpantei de lemn și înlocuirea învelitorii din țiglă, unde este cazul, înlocuirea pardoselii, a ușilor de acces și a celor interioare, intervenții la partea de instalații (curenți tari, curenți slabi, detecție și semnalizare incendiu, hidranți interiori, apă rece, apă caldă, canalizare, BMS) și amenajări exterioare (circulații pietonale, sistem de supraveghere video, iluminat, spații verzi).

Este cuprinsă în proiect și  achiziția de mobilier și echipamente pentru dotarea laboratoarelor. Investiția cuprinde și reabilitarea/realizarea de circulații pietonale și de tip shared space între străzile Bisericii și Pădurarilor (paralelă cu Tudor Vladimirescu), pe o suprafață totală de 3026 mp.

”Ne propunem să ne modernizăm localitatea, iar fondurile europene au un rol determinant în îndeplinirea acestui obiectiv. De aceea, de fiecare dată când primim confirmarea faptului că proiectele elaborate de echipa noastră au întrunit cerințele finanțatorilor europeni, este o mare bucurie pentru noi toți, pentru că fiecare pas înainte în ceea ce privește accesarea de fonduri europene, înseamnă de fapt un pas înainte în dezvoltarea municipiului Lupeni.  Sunt foarte bucuros că am reuşit să obţinem finanţarea acestui proiect care vizează modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr.1 din municipiul Lupeni precum şi a căilor de acces la şcoală. Lucrările sunt unele complexe, au ca obiect atît reabilitarea şi modernizarea clădirii dar şi echiparea acesteia cu mobilier nou şi echipament educaţional modern, realizarea unei săli de sport şi construirea unui teren de sport exterior ultramodern, amenajarea zonelor verzi din jurul şcolii şi un iluminat modern. Este un proiect complex, ambiţios, care va fi realizat la cele mai înalte standarde pentru un învăţământ de calitate, are o valoare de peste 17 milioane lei şi este finanţat din fonduri europene. Prin aceste proiecte de modernizare a unităţilor de învăţământ  ne dorim să oferim cele mai bune conditii de studiu copiilor din municipiul Lupeni. Vom continua, să facem toate eforturile pentru ca primăria municipiului Lupeni să atragă cât mai multe fonduri europene, cu ajutorul cărora să modernizăm unităţile de învăţământ şi să dezvoltăm în totalitate municipiul Lupeni”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian RESMERIŢĂ.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: