JOS IPOCRIZIA POLITICĂ!

                Ceferiștii, silvicultorii, agricultorii, minerii, militarii, polițiștii, lucrătorii TESA şi BBC din sănătate, personalul aeroportuar și toate celelalte “armate” solidare de lucrători nemulțumiți, s-au  reunit în fața Guvernului României într-o nouă “bătălie” pe frontul social pentru recâștigarea demnității, a drepturilor pierdute și pentru restabilirea justiției sociale!

Prețurile mari și inflația fac viața insuportabilă, iar prin nerespectarea și neaplicarea legilor care trebuiau să îmbunătățească condițiile de viață și de muncă ale salariaților și pensionarilor, se zdruncină încrederea românilor în statul de drept și se pierde orice speranță de progres social în România – stat membru al Uniunii Europene.

În actualul context intern și internațional, când amenințarea militară și criza economico-financiară și identitară planează asupra tuturor statelor membre ale UE și NATO, federațiile sindicale și sindicatele membre ale CSN MERIDIAN au considerat că cea mai semnificativă zi pentru reluarea dialogului cu Guvernul României, început cu ocazia mitingului din 4 mai a.c., ar fi Ziua – simbol de 25 Octombrie, Ziua Armatei.

MITINGUL organizat de Confederația Sindicală Națională MERIDIAN de Ziua ARMATEI, în fața Guvernului României va da expresie următoarelor REVENDICĂRI GENERALE: Majorarea la 3200 de lei a salariului minim brut garantat în plată pentru toate categoriile socio-profesionale, începând cu 1 ianuarie 2023; Instituirea prin lege a unui sistem de indexare automată raportat la inflaţie, a salariilor, pensiilor şi a altor prestaţii sociale şi pentru menţinerea puterii de cumpărare a cetăţenilor, funcţie care ar putea fi asigurată de un Contract Colectiv de Muncă la Nivel Naţional;

Respectarea contractelor colective de muncă și respectarea şi aplicarea integrală în forma promulgată a legilor adoptate de Parlamentul României:Legea salarizării nr. 153/2017,Legea privind Statutul Personalului Feroviar nr.195/07.09.2020,Legea privind Statutul Personalului Silvic nr.234/09.12.2019,Legea pensiilor militare de stat nr. 223/2015,Legea privind industria națională de apărare nr. 232/2016, Legea pensiilor civile nr. 127/2019,  Negocierea și încheierea unui Contract Colectiv de Muncă la Nivel Național și deblocarea negocierilor colective,  Respectarea obligaţiilor Guvernului României privind tranziţia justă în zonele miniere carbonifere din România, Valea Jiului, Bazinul Olteniei; etc.

Respectarea Protocolului încheiat la data de 20 septembrie 2022 între Ministerul Energiei și Sindicatul “MUNTELE”, reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.

MITINGUL organizat de Confederația Sindicală Națională MERIDIAN de Ziua ARMATEI, care a avut loc în fața Guvernului României reprezintă manifestarea problemelor acumulate de către salariații din diverse sectoare de activitate, care vor să reamintească Guvernului României cât de importante sunt pentru ei aceste revendicări şi care, cer în faţa Guvernului României să fie ascultaţi cu responsabilitate și insistă în faţa Guvernului României să se concentreze pe priorităţile care sunt cu adevărat importante pentru România şi pentru cetăţenii ei.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: