Modernizarea iluminatului public cu led, la Lupeni

             Odată cu aprobarea programului ce vizează modernizarea și creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public,  administrația  și Consiliul local al municipiului  Lupeni au reușit atragerea sumelor necesare implementării unui proiect ce vizează modernizarea iluminatului public cu led.

Aceste îmbunătățiri se vor reflecta în optimizarea consumului de energie și, implicit, în reducerea facturilor la utilități, precum și în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Astăzi am dat ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiții ”MODERNIZARE ILUMINAT PUBLIC CU LED”.  Valoarea contractului de lucrări este de: 995.303,18 lei (TVA inclus) și cuprinde montarea unui număr de 442 aparate”, a anunțat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Pentru realizarea investiției din punct de vedere al instalațiilor electrice de utilizare se vor realiza următoarele lucrări de bază:  Deconectarea aparatului de iluminat existent de la rețea;  Demontarea aparatelor de iluminat existente; Montare console;  Montarea aparatelor de iluminat tip LED; Conectarea aparatelor de iluminat nou montate;  Lucrări de implementare sistem de telegestiune în corpurile de iluminat de tip AIL-5, AIL-6;  Lucrări de implementare sistem de telegestiune în cinci  puncte de aprindere.  Amplasamentul lucrărilor se află pe următoarele străzi:  Straja; Bărbăteni; Revoluției; Vâscozei; Gorunului; Al. Lăpușneanu; Spiru Haret; Plopilor;  Plopilor spate bloc; Trandafirilor; Trandafirilor spate; Crinilor;  Tineretului; Tineretului Principală; Viitorului; Castanilor; Orhideelor; Narciselor; Parângului; Liliacului;  Zorilor; Bucura;  Policlinicii și  DN 66A .

Elena Dragomir

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: