Sport și sănătate pentru copiii din Lupeni

          Practicarea unui sport este foarte importantă pentru dezvoltarea și creșterea copilului, îmbunătățindu-i sănătatea, atât sub aspectul fizic, cât și psihic. 

Sportul este, de asemenea, un minunat instrument de socializare și de dezvoltare a valorilor educative: disciplină, răbdare, concentrare,  și nu în ultimul rând, sportul poate influența în bine caracterul copilului: cei timizi vor câștiga încrederea în  ei și vor învăța să se exteriorizeze practicând un sport de echipă, în timp ce copiii nervoși vor învăța concentrarea și autocontrolul în sporturile mai precise. Astfel, sportul dezvoltă caractere frumoase și spiritul de competiție.

Din acest punct de vedere, deprinderea de a face mișcare în mod organizat și susținut trebuie să fie o componentă importantă a acestui proces de formare. 

Marți, 18.10.2022, la Lupeni s-a sărbătorit SPORTUL, prin alergare, acțiune realizată prin intermediul Proiectului ”Sportul o alternativă pentru sănătate”.  Vremea a fost una excelentă pentru organizarea acestui eveniment sportiv și de această dată, ACS SORII JUNIOR S Lupeni, în colaborare cu Consiliul Local al Municipiului Lupeni și cu primarul  Lucian Resmeriță au fost sufletul evenimentului, reușind necondiționat să aducă zâmbete și mulțumiri în rândul copiilor.

Dorința de a face mișcare i-a motivat pe participanți,  astfel încât, în parcarea de la gondola  care urcă către stațiunea Straja, numărul celor prezenți a fost impresionant.  S-au alăturat mulți copii, de la unitățile de învățământ lupenene,  dornici de a face mișcare, curajoși, care merită toate aprecierile și premiile acordate pe măsura și efortul pe care aceștia l-au făcut în cadrul evenimentului.

Au fost susținuți și încurajați de mămicile care s-au alăturat acțiunii.

Din această pepinieră de iubitori ai sportului și ai mișcării, se vor  putea  descoperi valorile, care pot face, în viitor, performanță. Asta bineînțeles,  cu aportul pe  are trebuie să-l aducă profesorii și antrenorii de sport, care sunt cei mai în măsură să-i ajute pe cei mici, să încurajeze practicarea sportului și obținerea unor rezultate remarcabile. Iar la Lupeni activitățile sportive sunt încurajate de administrația locală.

”Noi, ca administrația locală, am sprijinit și sprijinim în continuare activitatea sportivă  și ne bucurăm când în competițiile sportive. participanții sunt cei mai mici locuitori din municipiul Lupeni”, a transmis primarul Lucian Resmeriță.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: