La Lupeni se promovează mișcarea și sportul la toate nivelurile

           Mișcarea, viața activă și sănătoasă, sportul practicat de  juniori, tineri și seniori, reprezintă soluția pentru o Românie sănătoasă, puternică și performantă.

Una dintre preocupările autorităților  locale din municipiul Lupeni este dezvoltarea activităților de tineret și sport, prin sprijinirea sportului pentru toți și a sportului de performanță prin asigurarea condițiilor organizatorice și materiale de practicare a educației fizice și a sportului la orice vârstă.

Copiii pot explora o varietate de sporturi și jocuri și, în plus, își pot îmbunătăți abilitățile motorii, percepția și sportivitatea prin implicarea în activități fizice regulate.

Și  joaca în familie poate ajuta la dezvoltarea activității de echipă și a mai multor  abilităților sportive. Pentru cei mari, un teren  de sport poate fi un loc excelent pentru antrenamentele de fitness,  când mersul spre sală nu este posibil și reprezintă o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate,  împreună cu cei din familie sau prieteni.

”În urma solicitărilor venite dinspre cetățeni, dar și a ceea ce am promis la începutul acestui mandat, am căzut de cuviință, alături de echipa din primărie,  că trebuie să dăm drumul la două lucrări de amenajare la două terenuri de sport din localitate. Vom amenaja  un teren de sport funcțional, cu tot ceea ce ne  trebuie, lângă blocul 200, care va asigura pentru copiii și tinerii din toată zona Parângului condiții excelente pentru practicarea  sportului  și mișcarea în aer liber, iar  cel de-al doilea teren de sport va fi amenajat pe strada Revoluției, lângă Primărie. Pentru cetățenii din cartierele Braia și Nivelt există baza Preparatorul, acolo unde se poate juca fotbal și baschet, un teren de sport cu nocturnă și tot ceea ce  trebuie, iar pentru cetățenii din Cartierul Ștefan, există și acolo un teren finalizat de primărie. Mai avem un teren amenajat  în  cartierul Bărbăteni,  pentru cei din acest mare cartier al Lupeniului.

Cu aceste două terenuri de sport noi, pe care le facem acum și pentru care există alocată de la bugetul local suma de 400.000 lei pentru lucrări, vom avea un total de cinci terenuri de sport, împărțite în tot orașul pentru toate cartierele Lupeniului. Terenurile amenajate vor dispune de gazon sintetic și alte dotări necesare. Pentru  cartierul Viitorului  vom începe amenajarea unui teren de sport anul viitor, în funcție de alocările bugetare. În total,  municipiul Lupeni va dispune de  șase terenuri de sport unde copiii și tinerii noștri, dar și cetățenii indiferent de  vârstă,  pot să practice sporturile pe  echipe sau să se antreneze individual”, a spus primarul Lucian Resmeriță.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: