Sprijin pentru românii defavorizați și în 2023

          Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a spus că se va lua în calcul prelungirea proiectului „Sprijin pentru România” în funcţie de situaţia bugetului după primul semestru al anului 2023.

Susţinerea este pentru beneficiarii care au sub 1.500 de lei venituri. Şi vestea cea bună este că,  această măsură se susţine a fi extinsă până în data de 1 iulie, respectiv primul semestru al anului 2023. În funcţie de cum va evalua situaţia execuţiei bugetare şi în funcţie de cum va evolua situaţia bugetului la nivel naţional, după primul semestru al anului 2023, se va analiza posibilitatea ca măsura să fie continuată sau întreruptă, după cum sunt resursele bugetului de stat.

”Componenta de fonduri europene a acestui pachet de măsuri, respectiv a voucherelor sociale, cei 50% pe care noi îi suportăm din fondurile europene, continuă. Măsura este prevăzută în programul operaţional Incluziune şi demnitate socială. Ea are valabilitate pentru perioada 2021-2027. Deci, practic mixul acesta de suportare a acestor costuri din bugetul de stat – jumătate fonduri europene, jumătate din bugetul naţional – continuă până la sfârşitul lunii iunie 2023”, a transmis Marcel Boloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: