O nouă inițiativă legislativă a parlamentarilor hunedoreni

               Parlamentarii hunedoreni Salan Viorel, Cristian Cornel Resmeriţă, Natalia Elena Intotero şi Ilie Toma, au depus o nouă iniţiativă legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 97/2005.Această propunere legislativă îşi popune să realizeze o armonizare a cadrului juridic în raport cu Legea nr. 114/1996 privind locuinţele.

În forma actuală, legislaţia a permis apariţia unor situaţii complet anormale.

Un astfel de caz a fost sesizat de mass media în luna februarie a acestui an, când, în Capitală, la o singură adresă de domiciliu figurau în evidenţă ca având vize de reşedinţă circa 18.000 de persoane.

O a doua reglementare conţinută în această propunere este facilitatea ca un cetăţean să îşi poată elibera un nou act de identitate fără a fi condiţionat de a efectua cererea doar în localitatea unde are domiciliul.

Din moment ce serviciul de evidenţă a populaţiei este complet informatizat la nivel naţional, documentul de identitate nou să poată fi eliberat de la orice punct de acces autorizat, aşa cum este posibil şi în cazul eliberării cazierului judiciar.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: