La Lupeni viitorul în educație este asigurat – A fost făcută recepția la noua grădiniță din Cartierul Viitorului

            ”Nimic nu e prea scump şi totul e necesar, atunci când este vorba despre copiii din municipiul Lupeni”

”Viitorul comunităţii noastre depinde de modul în care vrem şi ştim să ne ocupăm,  permanent, de copii, de educaţia acestora, atât în şcoală cât şi în afara şcolii. Iar noi, administraţia locală, încurajăm tocmai acest tip de atitudine, cu convingerea că nimic nu e prea scump şi totul e necesar, atunci când este vorba despre copiii din municipiul Lupeni”, spunea emoționat primarul lupenean, ca educator, de profesie.

În luna august a anului  2019, primarul municipiului Lupeni semna  la sediul ISJ Hunedoara, documentele pentru construcția unei noi  grădinițe situată  din cartierul Viitorului, care va avea trei săli de clasă, pentru trei grupe care vor avea ocazia să-şi înceapă aici, într-o clădire nouă și  dotată corespunzător cerinţelor în materie, primii paşi în educaţie. 

Pentru noi ca reprezentanţi ai administraţiei locale este foarte important să asigurăm condiţii optime pentru dezvoltarea copiilor. O dezvoltare armonioasă de la cele mai fragede vârste contribuie la modelarea caracterelor viitorilor adulţi”, a spus primarul Lucian Resmeriță .

  Municipiul Lupeni a fost  partenerul Ministerului Educaţiei Naţionale în cadrul proiectului naţional „Construcţii Grădiniţe Regiunea Vest”. Consilierii locali ai municipiului Lupeni au aprobat  în același an și contribuţia proprie în acest proiect care se ridică la suma de 6.656,99 lei, din valoarea totală a proiectului de 332.849,69 lei, inclusiv TVA.

Modernizarea sistemului educațional și dotarea instituțiilor de învățământ din municipiul Lupeni reprezintă unul dintre obiectivele principale pentru primarul Lucian Resmeriță. Întrucât proiectele pe care dorește să le implementeze pentru dezvoltarea și modernizarea localității sunt numeroase și necesită investiții majore, edilul și-a propus  să atragă cât mai multe resurse financiare din fondurile europene.

După doi ani de zile de lucrări, recepția noii construcții a fost făcută, iar acum, se fac ultimele achiziții cu piese de mobilier, materiale didactice, jocuri, jucării pentru viitorii beneficiari. La recepție au fost prezente cadrele didactice, directorul coordonator al grădinițelor din localitate, discuțiile fiind marjate pe ultimele investiții care se vor face aici și nu numai.

De luni, odată cu debutul noului an școlar, toți preșcolarii din cartierul Viitorului, dar și cei care erau înscriși la grădinița de pe strada Tineretului sunt așteptați la noua grădiniță. Aceasta dispune și de o curte generoasă care va fi dotată cu mobilier de joacă specific vârstei celor mici. Se vor continua lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale, corelate cu amenajarea unui loc de joacă,  pentru copiii din acest cartier.

”Îmi doresc să facem cât mai multe investiții în municipiul Lupeni, în vederea dezvoltării acestuia pe toate planurile, atât în domeniul educațional prin modernizarea instituțiilor de învățământ, dotarea acestora cu echipamente moderne și performante, al sănătații, etc. Nu putem vorbi despre performanţă în educaţie,  fără o infrastructură şcolară la standarde europene, cu şcoli modernizate şi consolidate, unde copiii să vină de plăcere. Și mă bucur că  ne dezvoltăm localitatea  cu ajutorul fondurilor europene”, a declarat luni, la recepția lucrărilor la noua grădiniță, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: