Start înscrieri online pentru sesiunea de admitere de toamnă la Universitatea Politehnica Timișoara

      Au început înscrierile online pentru sesiunea de admitere de toamnă la Universitatea Politehnica Timișoara, pe locurile rămase neocupate. Depunerea dosarelor se realizează prin intermediul platformei ENROLL (https://admitere.upt.ro/), care permite candidaţilor să parcurgă toţi paşii procesului de înscriere, urmând ca între 1 – 10 septembrie 2022, depunerea dosarelor să se poată efectua și fizic în centrele de admitere din cadrul facultăților. Aici, cadre didactice și studenți ai UPT vor fi prezenți pentru a le oferi candidaților toate informațiile necesare.

Pentru sesiunea de admitere de toamnă au rămas locuri disponibile în cadrul următoarelor facultăți:

  • Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului;
  • Facultatea de Construcții;
  • Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale;
  • Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică;
  • Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi;
  • Facultatea de Mecanică;
  • Facultatea de Inginerie din Hunedoara;
  • Facultatea de Științe ale Comunicării.

În cadrul acestor facultăți, admiterea de toamnă va avea loc pe bază de concurs de dosare, rezultatele urmând să fie afișate în data de 12 septembrie 2022, până la ora 18:00. Vor urma trei runde de confirmări succesive, iar rezultatele finale se vor afișa în 15 septembrie 2022.

Viitorilor studenți, Universitatea Politehnica Timișoara le pune la dispoziție o bază materială considerabilă, ce cuprinde cămine recent modernizate, patru baze sportive (cu bazin de înot, terenuri de tenis, fotbal, baschet, handbal, săli de forță etc., toate puse gratuit la dispoziția studenților), cea mai modernă bibliotecă universitară, restaurant studențesc, laboratoare, amfiteatre, săli de curs și de seminar, ateliere, televiziune proprie, un campus virtual, centru cultural, muzeu și multe altele.

În ceea ce privește viața studențească, ligile prezente în fiecare facultate sunt deosebit de active și derulează nenumărate proiecte și activități în toate domeniile de interes, iar prin programele internaționale studenții pot beneficia de burse de studiu sau stagii de practică în universități din toată lumea.

Nu în ultimul rând, Universitatea Politehnica Timișoara sprijină antreprenoriatul. Preocuparea de a atrage noi finanțări este permanentă pentru că studenții din domeniile tehnice pot veni cu idei care să aducă valoare în piață, însă au nevoie de un imbold pentru a face primii pași în antreprenoriat.

Informații suplimentare se pot obține de pe site-ul Universității Politehnica Timișoara (http://www.upt.ro/), în secțiunea dedicată admiterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: