Vânătorii de munte din Italia au sediu la Petroşani

tibi vanatori de munte  De Ziua Armatei Române, sâmbătă la Petroşani, vânătorii de munte din Alpii italieni şi-au inaugurat un sediu în Casa Pollicino, pe care, alături de alţi binefăcători, l-au ridicat pentru copiii Văii Jiului şi municipiului Petroşani, aflaţi în nevoi speciale. La eveniment au participat primarul Tiberiu Iacob Ridzi, consilieri, foste cadre militare care au activat   în unitatea militară de Vânători de Munte din Petroşani, etc.

După sfinţirea edificiului, au urmat discursurile invitaţilor, delegaţia italiană fiind numeroasă şi reprezentată de mai mulţi primari, cât şi de membri ai Vânătorilor de Munte Alpini.”Este pentru noi vânătorii de munte din Italia, un eveniment unic, iar inaugurarea acestui sediu reprezintă o istorie, o întoarcere acasă, pentru că împreună făceam parte din acelaşi imperiu, în urmă cu 200 de ani. Înaintaşii noştri erau muncitori experimentaţi, care au lucrat la exploatarea pădurilor şi la realizarea căilor de acces şi drumuri ale Văii Jiului. Iar în cimitire mai există încă monumente funerare cu nume italieneşti care reamintesc că şi noi, am pus umărul la dezvoltarea acestei zone. După ani, am venit din nou în Valea Jiului în încercarea de a vă ajuta pentru a rezolva problemele copiilor aflaţi în nevoi speciale şi cred că am reuşit. Am ajutat la colectarea de fonduri în Italia şi în urmă cu 12 ani am pus bazele Casei Pollicino, care aduce acum, speranţa în rândul comunităţii şi micuţilor de aici”, a ţinut să declare Francesco Forti, noul preşedinte al Casei Pollicino şi vicepreşedinte al Vânătorilor de Munte din Italia.

După spechhurile tuturor invitaţilor, a doamnelor primar şi consilieri din Italia cei peste 100 de oaspeţi au petrecut împreună alături de omologii români şi ceea ce este mai important, este faptul că italienii nu au venit cu mâna goală, ci au adus 10.000 de euro ca donaţie pentru Casa Pollicino, iar partenerilor din România şi colegilor, cadre militare li s-au oferit fanioane, insigne şi alte insemne ale Vânătorilor de munte din Italia.

„Fiecare întâlnire cu reprezentanţii Casei din Belluno Italia este practic o reconfirmare a bunei colaborări şi prietenii înrădăcinate deja de mai mulţi ani. Am fost onorat să fiu împreună cu reprezentanţii Vânătorilor de Munte din Belluno, care au hotărât să-şi deschidă la Casa Pollicino un sediu, pe care să-l folosească pentru activităţi, care să se regăsească în viaţa comunităţii noastre, în domenii de aplicaţie diferite. Este o hotărâre pe care am salutat-o cu entuziasm, fiind convins că împreună vom putea derula noi proiecte benefice pentru cetăţenii Petroşaniului. Le mulţumesc în numele întregii comunităţii”, a spus şi primarul petroşenean, Tiberiu Iacob Ridzi.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: