Zero lei pentru Valea Jiului de la Consiliul Judeţean

cos jud       Nicio localitate din Valea Jiului nu a primit de data aceasta bani de la Consiliul Judeţean. După ce au fost aprobate pe bandă rulantă mai multe proiecte în şedinţa de consiliu judeţean de marţi, 21 octombrie, pe ordinea de zi s-a supus la vot şi repartizarea pe unităţi administrative a sumelor defalcate din TVA şi a sumelor din cota de 18,5 % din impozitul pe venit. Bani au primit doar comunele hunedorene cu primari portocalii, iar dintre localităţile urbane, doar Deva, Călan, Orăştie şi Haţeg s-au ales cu ceva bani din împărţeala lui Moloţ. Nu mai trebuie să precizăm că şi acestea din urmă au la cârmă tot primari din barca lui Moloţ, Blaga, Berceanu, Videanu şi Iohannis. Probabil, acesta este “mulţamul” lui Moloţ pentru cele 29.476 voturi pe care le-a luat în iunie 2012 din Valea Jiului, care i-au permis să-l „bată” pe Mircia Muntean care câştigase cu 10.491 mai multe voturi în restul judeţului. Oricum, nu prea îl mai interesează, zilele acestuia la şefia Consiliului Judeţean fiind numărate, justiţia urmând să dea în curând verdictul final în dosarul în care ANI îl acuză pe Moloţ de incompatibilitate.

Şi banii pentru drumuri au încins spiritele în şedinţa de marţi. Consilierul PSD Ioan Ştaier cerând în mod expres să se comunice pe ce vor fi cheltuiţi banii primiţi de la guvern, afirmând că: „nu am putut să aflăm lista cu unităţile administrative teritoriale cărora li se vor repartiza banii. Am găsit doar o anexă cu suma totală de 9,970 milioane de lei şi aş dori, dacă este posibil să fie trecute în proiect aceste lucruri, ca să votăm în cunoştinţă de cauză”.

Vizibil deranjat de insistenţele consilierului PSD, preşedintele Mircea Ioan Moloţ le-a cerut funcţionarilor de la Direcţia Tehnică să aducă documentele. Conform preşedintelui Moloţ, banii nu au mai fost împărţiti în judeţ, ei rămânând în subordinea Consiliului Judeţean pentru lucrările care vor fi efectuate cu întreţinerea tuturor drumurilor, mai ales că s-a anunţat înrăutăţirea vremii şi apariţia fenomenelor meteo, care pot pune în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Cine primeşte de obicei contracte pentru aceste lucrări este de notorietate, firmele care după falimentarea Regiei de Drumuri şi Poduri au obţinut monopolul în acest sector, firme despre care se spune că ar fi cotizante serioase la PNL.                       Angella DumitraŞcu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: