Burse pentru 534 de elevi din Lupeni

           Printr-o hotărâre, inițiată de primarul Lucian Resmeriță și aprobată de Consiliul Local Lupeni în luna noiembrie, 534  de elevi din învățământul preuniversitar de la școlile gimnaziale și liceale din municipiul Lupeni vor primi burse de studiu, burse sociale,  dar și burse de performanță.

”Susținerea învățământului se face și cu investiții în infrastructura educațională, dar și cu stimularea elevilor. Nu  voi uita niciodată faptul că sunt de profesie profesor, voi promova și voi susține orice proiect care are ca obiect stimularea elevilor pentru a obține performanțe cât mai ridicate în învățământ. Din acest motiv, Primăria Municipiului Lupeni își face o datorie de onoare în a asigura plata, de la bugetul local, a burselor școlare pentru merit și performanță, așa cum vom asigura și plata burselor sociale pentru elevii care se încadrează în această categorie și pe care avem datoria să-i sprijinim să meargă la școală. În acest an școlar, am stabilit ca valoarea lunară a burselor pentru elevi să fie în sumă de 100 lei pentru bursele sociale, de 100 lei pentru bursele de studiu, 120 lei pentru bursele de merit și de 150 lei pentru bursele de performanță”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Pentru Liceul Teoretic Mircea Eliade Lupeni, sunt aprobate 328 de burse (una de performanță, 225 de merit, 16 de studii și 86 sociale).  Pentru elevii de la  Liceul Tehnologic Lupeni sunt 40 de burse (30 de merit, 7 de studii și 3 sociale).  Administrația locală a aprobat și 166 de burse pentru elevii Școlii Gimnaziale nr.3 (99 sunt burse de merit, 3 burse de studii și 64 sociale).

Conform hotărârii Consiliului Local Lupeni, cuantumul unei burse de performanță este de 150 de lei/lunar. Bursa de merit are o valoare de 120 de lei, cea de studii de 100 de lei, iar bursa socială e tot 100 de lei/lunar.

Totodată  în Consiliul local au fost desemnați și reprezentanții în consiliile de administrație ale unităților de învățământ din Lupeni, după cum urmează:

  1. Reprezentanții desemnați în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni: 1. Rodica Cîmpean; 2. Anca Elena Cordea; 3. Sorin Adrian Corpadi;
  2. Reprezentanții desemnați în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic Lupeni: 1. Marcel Daniel Rad; 2. Mihaela Cazacu;
  3. Reprezentanții desemnați în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale nr. 3 1. Rodica Cîmpean; 2. Ion Pârvulescu;
  4. Reprezentanții desemnați în Consiliul de Administraţie la Grădiniţa PN „Lumea Copiilor” Lupeni 1. Ioan Lucian Năsălean; 2. Aurelia Bucur.

”Viitorul comunităţii noastre depinde de modul în care vrem şi ştim să ne ocupăm,  permanent, de copii. De educaţia acestora, atât în şcoală cât şi în afara şcolii. Iar noi, administraţia locală, încurajăm tocmai acest tip de  atitudine, cu convingerea că nimic nu e prea scump şi totul e necesar, atunci când este vorba despre copiii din municipiul Lupeni”, a conchis  primarul Lucian Resmeriţă.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: