În atenția tinerilor din Municipiul Lupeni!

             Primăria Municipiului Lupeni în parteneriat cu SRPM – INTEGRA – ASIST (N-E, C, N-V si V) implementează PROIECTUL: Facilitarea integrării pe piața muncii a tinerilor NEETs II” – “S.R.P.M. – Tineri de viitor!”

GRUPUL ȚINTĂ căruia i se adresează proiectul: •Tineri NEETs șomeri cu vârsta cuprinsă între 16-29 ani

CURSURI și  ACTIVITĂȚI PENTRU GRUPUL ȚINTĂ:

  1. Cursuri de calificare de nivel I – 180 ore:
  • Ajutor de bucătar;

Condiții si beneficii:

– Cursantii trebuie sa aibă minim 4 clase absolvite pentru a participa la cursul de ajutor de bucătar

– Cursul va avea o durata de 180 de ore, de aprox. 45 zile (180 ore in total a cate 4 ore/zi)

– Cursantii vor primi cate o portie de mancare la fiecare 4 ore de curs.

– Cursantii care vor promova examenul, vor primi Certificate de calificare eliberate de Ministerul Muncii prin Autoritatea Națională de calificări.

– Cursantii vor primi o subvenție de 5 lei/ora pentru a participa la cursul de calificare, ceea ce înseamnă la un curs de calificare de 180 ore, o subventie totala de 900 RON. Aceasta se obține doar dacă cursantul promovează examenul.

  1. Cursuri de calificare de nivel II – 360 ore:
  • Lucrator in comert
  • Camerista;

Condiții si beneficii:

– Cursantii trebuie sa aibă minim 8 clase absolvite pentru a participa la unul din cursurile de mai sus.

– Cursul va avea o durata de 360 de ore, de aprox. 90 zile (360 ore in total a cate 4 ore/zi)

– Cursantii vor primi cate o portie de mancare la fiecare 4 ore de curs.

– Cursantii care vor promova examenul, vor primi Certificate de calificare eliberate de Ministerul Muncii prin Autoritatea Națională de calificări.

– Cursantii vor primi o subvenție de 5 lei/ora pentru a participa la cursul de calificare, ceea ce înseamnă la un curs de calificare de 360 ore, o subventie totala de 1.800 RON. Aceasta se obține doar dacă cursantul promovează examenul.

III. Evaluare si certificare de competente dobandite in sistem non-formal in meseria de: Lucrător în comert;

Condiții si beneficii:

– Cursanții trebuie să aibă minim 8 clase absolvite pentru a participa la activitățile de evaluare și certificare de competente dobandite in sistem non-formal in meseria de Lucrător în comerț.

– Cursul va avea o durata cateva zile, în funcție de nevoile fiecărei persoane participante la aceste activități.

– Cursanții care vor promova examenul, vor primi Certificate de calificare eliberate de Ministerul Muncii prin Autoritatea Națională de calificări.

  1. Cursuri nonformale recunoscute la nivel de intreprindere – 60 ore = Curs 1 – 30 ore + Curs 2 – 30 ore: in TIC (Tehnologia informațiilor si a comunicarii) si/sau Cursuri pentru îmbunătățirea comportamentului social/civic corelat cu mediul profesional si/sau alte tipuri de cursuri nonformale în funcție de nevoile persoanelor din grupul tinta;

Condiții și beneficii:

– Cursantii sunt aceiași care participa mai sus la cursurile de calificare de nivel I, la cursurile de calificare de nivel II si la activitățile de evaluare si certificare de competente dobandite in sistem non-formal.

– Cursul va avea o durata de 60 de ore (Curs 1 – 30 ore si Curs 2 -30 ore), de aprox. 15 zile (60 ore in total a cate 4 ore/zi)

– Cursantii vor primi cate o portie de mancare la fiecare 4 ore de curs.

– Cursantii care vor promova examenul, vor primi Certificate recunoscute la nivelul intreprinderii.

– Cursantii vor primi o subvenție de 5 lei/ora pentru a participa la cursurile non-formale, ceea ce înseamnă ca la ambele cursuri non-formale, care cumuleaza 60 de ore, vor primi o subvenție totala de 300 RON. Aceasta se obține doar daca cursantul promovează examenul si pentru cursul 1 și pentru cursul 2.

  1. Activitățile de mediere și plasare pe piața muncii: toate cele 1.053 persoane din grupul țintă

Condiții si beneficii:

– Toate persoanele din grupul țintă, vor participa la activități de mediere și plasare pe piața muncii, la burse de locuri de muncă, în vederea  angajării și/sau înființării unei SC/II/PFA.

Totodată Primăria Municipiului Lupeni, în calitate de partener al SC EuroJobs SRL, în cadrul Proiectului TOP CALIFICĂRI PENTRU TINERII NEETS, organizează în cursul lunii noiembrie, la sediul Primăriei Municipiului Lupeni, o întâlnire pentru recrutarea tinerilor NEETS (“Not in Education, Employment, or Training” care pot beneficia de avantajele proiectului.

   Criteriile de eligibilitate ale tinerilor NEETS sunt:

– vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani;

– să nu aibă loc de muncă;

– să nu fie înscriși la școală sau facultate;

– să aibă domiciliul în județul Hunedoara.

Tinerii recrutați pentru acest proiect, vor beneficia de următoarele avantaje:

– subvenție de 3lei/oră de curs ( Vopsitor industrial (360 ore) – 1080 de lei, Tîmplar manual(360 ore) – 1080 lei,  Confecționer produse textile(360 ore) – 1080 lei,  Ajutor de bucătar(180 ore) – 540 lei:

– la sfârșitul cursurilor participanții vor primi o diplomă recunoscută de Ministerul Muncii și Ministerul Educației; participarea gratuită la cursurile online de Competențe antreprenoriale și competențe digitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: