Parcare nouă, cu 250 de locuri, inaugurată în Stațiunea Straja

                O parcare cu aproape 250 de locuri a fost inaugurată, luni, 15 noiembrie, la baza telegondolei care urcă în Staţiunea Straja, investiţia a fost derulată în baza unui parteneriat între Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria Municipiului Lupeni, având ca scop principal îmbunătăţirea condiţiilor pentru turiştii care vin iarna la schi.

La acest eveniment au participat: Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, Administratorul public al județului Costel Avram, Vicepreședintele CJ Hunedoara Ion Bădin, echipa CJ HD și echipa Primăriei Municipiului Lupeni.

„Una dintre priorităţile asumate este sus­ţi­nerea dezvoltării turismului în întreg judeţul nostru. Dorim să oferim condiţii cât mai bune turiştilor care ne vizitează, ne preocupă îmbunătăţirea infra­struc­turii rutiere. Printr-un parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Lupeni am pus bazele unui pro­iect de modernizare a accesului turiştilor în sta­ţi­u­nea Straja”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.
Parcarea este situată în zona Agrement, la staţia de plecare a telegondolei care urcă în Straja. Pe o suprafaţă de 5.526 de metri pătraţi, constructorii au amenajat 247 de locuri de parcare, precum şi infrastructura logistică necesară.
„Turiştii care vor veni în această iarnă în Sta­ţi­u­nea Straja nu se vor mai confrunta cu problema lip­sei locurilor de parcare. Toate investiţiile publice coincid cu strategia de dezvoltare a judeţului Hu­ne­doara. De aceea, în 2020, consilierii judeţeni au aprobat acest proiect de importanţă vitală pentru Valea Jiului”, a spus administratorul public al ju­de­ţului Hunedoara, Costel Avram.

bugetul CJ Hunedoara.
Staţiunea Straja din Valea Jiului este vizitată anual de mii de turişti iubitori ai sporturilor de iarnă datorită calităţii şi întinderii pârtiilor de schi, a căror lungime totalizează peste 25 de kilometri.

După ce amplasamentul noii parcări a fost predat spre administrare Primăriei municipiului Lupeni,  primarul Lucia Resmeriță dă asigurări că lucrările de asfaltare și modernizare la calea de acces, din strada principală către parcare, vor fi încheiate peste câteva zile.

”Este o investiție sută la sută a Primăriei municipiului Lupeni, care asigură turiștilor un  acces facil la noua parcare. În plus, am asfaltat și noi în această zonă aproape 30 de locuri de parcare, iar alte câteva sute sunt amenajate prin pietruire. În total, numai aici, la baza telegondolei vom pune la dispoziția turiștilor, care vor veni la Straja în această iarnă, circa 600 de locuri de parcare, iar alte 400 sunt disponibile la intrarea în stațiune, în zona de sus. Am stabilit să păstrăm tarifele pentru parcare la același nivel ca anul trecut, astfel încât un loc de parcare în zona de Agrement Brăița va costa doar 25 lei/zi, iar în stațiune va fi 35 lei/zi”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță. (R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: