Senatorul Cristian RESMERIȚĂ: ”Eu îmi doresc să se spună adevărul cu această inflație și îmi mai doresc ceva: să nu mai trăiesc într-o țară unde legile nu se respectă!!! România are nevoie de stabilitate!!!”

          Rata anuală a inflaţiei a urcat la 5% în luna iulie 2021, de la 3,9% în iunie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 7,64%, serviciile cu 2,74% iar mărfurile alimentare cu 2,33%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Preţurile de consum în luna iulie 2021 comparativ cu luna iunie 2021 au crescut cu 1% iar de la începutul anului (iulie 2021 comparativ cu decembrie 2020) majorarea preţurilor a fost de 4,4%.

Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (august 2020 – iulie 2021) faţă de precedentele 12 luni (august 2019 – iulie 2020) este 3,1%. Potrivit INS, indicele armonizat al preţurilor de consum în luna iulie 2021 comparativ cu luna iunie 2021 este 100,46%.

Plecând de la datele de mai  sus, dar și în condițiile creșterii valorii facturilor la energie, gaz metan, combustibili și alimente, senatorul  social democrat, Cristian Resmeriță, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește nerespectarea legilor adoptate și promulgate în România.

Acesta consideră că este nevoie ca cetățenii să știe adevărul despre rata inflației și cere actualului guvern, demis sau interimar să ia de urgență toate măsurile care se impun, mai ales, acum, în plină catastrofă sanitară, de a-și proteja cetățenii și, în primul rând pensionarii, pe cei cinci milioane cu pensii mici.

”Nu știu cum fac ei calculele, dar nu e în regulă. Banca Națională dă indicele de inflație, plus alte instituții care analizează, fac calcule… Însă eu vă spun altceva. Inflația o simte omul când merge la magazin să cumpere, ori când merge la PECO să alimenteze, sau când își plătește factura la gaz și la curent. Alt exemplu. Personal. Mie, acasă, mi-a venit factura la gaz, prima după majorare, ușor majorată, să vedem cum va veni următoarea, că va fi mai mult. La asta ce mi-a venit acum vreo două săptămâni, am văzut scumpirea și am calculat ulterior foarte simplu cu cât. Prețul gazului înainte era de 1,71 lei, iar acum pe factură era… 2,21. Deci creșterea era cu vreo 50 de bani față de acel 1,71 lei! Asta înseamnă o creștere de vreo 30%! Și asta pe prima factură după scumpire! Deci, deja, prețul e foarte mare și voi vedea ce preț mărit vine pe următoarea factură. Dacă toate prețurile cresc cu 30%, 50%, 100%, este clar că inflația nu poate fi de doar 7%! Eu îmi doresc să se spună adevărul cu această inflație și îmi mai doresc ceva: să nu mai trăiesc într-o țară unde legile nu se respectă! O lege nu trebuie să o dai ca să îți convină ție în acel moment, pentru că ea se va întoarce împotriva ta dacă o faci cu dedicație. În momentul în care am o lege care prevede ce trebuie să o respecți.  Nu se poate să am o lege care crește veniturile la peste 5 milioane de pensionari, pe mai mulți ani de zile, etapizat, pe primii trei ani să fie respectată întregime această creștere, după cum a fost votată legea, de o guvernare PSD, iar după aceea, din momentul în care PNL-USR-UDMR vine la guvernare, să nu se mai respecte procedura, creșterea de până la 40% prevăzută în legea respectivă. O lege votată și de aceste partide ajunse la guvernare și promulgată de președintele țării! Deci, o lege dată de comun acord! Practic,  au dat acei 14% și de aproape doi ani de zile oamenii au un minus 26% la pensie, conform legii nu ce spun eu sau alții. Dacă acum oamenii aveau bănuții ăia în plus, dacă aveau pe deasupra și creșterile cu rata inflației, la fel cum spune legea, acum acești oameni în vârstă, cei mai mulți cu pensii mici, erau cât de cât protejați! Acum, iar o să se dea mărire la anul cu rata inflației de anul acesta, dar dacă se spune că această rată a inflației e  doar 7%, iar e o mare nedreptate ce li se face părinților sau bunicilor noștri pensionari! Iar ei sunt doar o categorie mare de nedreptățiți, că, în fond toți cetățenii acestei țări au de suferit cu aceste creșteri de prețuri și cu tot ce se întâmplă acum. Partidul Social Democrat vrea stabilitate, măsuri concrete şi soluţii la problemele românilor, nu haosul şi improvizaţia pe care PNL le impune zilnic. România are nevoie în această perioadă de un guvern stabil şi funcţional, pe termen limitat, pentru a depăşi situaţia critică pe care o traversează”, a transmis  senatorul PSD, Cristian Resmeriță.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: