DRUMUL CÂMPU LUI NEAG – BĂILE HERCULANE, din nou, în dezbatere

           Proiectul de modernizare a drumului de legătură DN 66A km Câmpu lui Neag – Cerna a rămas suspendat de doi ani. Autorităţile locale afectate au transmis numeroase adrese şi memorandumuri către Guvernul României, solicitând mereu finalizarea lucrărilor la acest drum de importanţă economică şi turistică pentru întreaga zonă a Văii Jiului.

Conform strategiei de dezvoltare a Văii Jiului realizată de compania „PriceWaterhouseCoopers”, conexiunea rutieră pe direcția Est-Vest se poate realiza şi prin reabilitarea și modernizarea a trei legături rutiere din zona Văii Jiului: Petroșani – Obârșia Lotrului (DN7A), Petrila – Taia – platoul Aușelu (DJ709K) și Valea Jiului – Valea Cernei – Băile Herculane, pe ruta Câmpu lui Neag – Cerna Sat (DN 66A).

Început acum mai bine de 22 ani, acest drum traversează în prezent Parcul Naţional Retezat. Constructorii au făcut tot posibilul să păstreze peisajul intact, realizând o adevărată artă constructivă pentru a da posibilitatea faunei locului să nu fie afectată, realizându-se traversări şi subtraversări pentru animalele pădurii, ce sunt protejate. Până la ora actuală au fost realizaţi 20 kilometri de şosea, de la ieşirea din Uricani  până în zona numită Câmpuşel, care a devenit o microstaţiune unde se pot practica cu succes sporturile de iarnă. Autorităţile locale din Valea Jiului au strâns între timp peste 20.000 de semnături de la localnici, pe o petiţie în care solicitau Guvernului României reluarea lucrărilor la DN 66A, pe un sector de circa 20 de kilometri spre Izvoarele Cernei.

În privința legăturii rutiere dintre Valea Jiului, Valea Cernei și stațiunea Băile Herculane, varianta modernizării DN 66A, pe porțiunea Câmpu lu Neag (de la granița dintre județul Hunedoara și județul Gorj) – Cerna Sat sau cea a a modernizării DJ672C pe ruta Valea de Brazi – Runcu (și continuare pe DN67D, care este deja modernizat) se pot realiza doar ținând cont de necesitatea respectării condițiilor de protecția mediului impuse de existența Parcurilor Naționale Domogled-Cerna și Retezat, a rezervațiilor naturale și a siturilor Natura 2000 din zonă. În oricare dintre variante, este necesară realizarea unui Plan de Urbanism Zonal de-a lungul întregului traseu al drumului, pentru care este nevoie de concursul autorităților din Uricani (Hunedoara), Padeș (Gorj, comună din care face parte Cerna-Sat) și Cornereva (Caraș-Severin). În iunie 2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitaţie publică proiectarea şi construcţia Drumului de legătură DN 66A km 47+600 – 66+204 Câmpu lui Neag – Cerna, noua şosea urmând să traverseze munţii pentru a lega Valea Jiului de zona Băilor Herculane şi a Orşovei. Au trecut doi ani, iar proiectul a rămas suspendat.

Autorităţile locale afectate au transmis numeroase adrese şi memorandumuri către Guvernul României, solicitând mereu finalizarea lucrărilor la acest drum de importanţă economică şi turistică pentru întreaga zonă a Văii Jiului.

Experții PriceWaterhouseCoopers, cei care au întocmit strategia de dezvoltare a Văii Jiului, notează faptul că drumul spre Herculane prezintă un potențial major pentru dezvoltarea turistică a zonei, subliniind faptul că lucrările trebuie să continue ținând cont de respectarea condițiilor de protecția mediului impuse de existența Parcurilor Naționale Domogled-Cerna și Retezat, a rezervațiilor naturale și a siturilor Natura 2000 din zonă.

Dacă DN 66A ar fi modernizat, distanţa pe care un şofer ar trebui să o străbată pentru a ajunge de la Uricani la Băile Herculane s-ar scurta cu circa 100 de kilometri, faţă de rutele alternative prin Târgu-Jiu (DN 66) sau Caraş-Severin (DN 68A). Distanţa dintre celelalte oraşe ale Văii Jiului şi Băile Herculane s-ar scurta cu circa 70 – 90 de kilometri, respectiv cu circa o oră de mers.

A fost iniţiată o acțiune civică prin care s-au strâns 37.000 de semnături ale cetăţenilor din Valea Jiului în sprijinul redeschiderii acestui drum.

Primarul municipiului Lupeni a reiterat în intervenţia sa de acum trei ani,  că toţi factorii de decizie trebuie să lupte pentru acest ţel, la care vor adera şi parlamentarii hunedoreni, premierul fiind deschis  în a ajuta Valea Jiului cu banii necesari finanţării „drumului lui Băsescu” . „Trebuie să ne dăm cu toţii mâna şi numai aşa putem să facem lucrurile să meargă înainte. Este un proiect vital pentru toată Valea Jiului, pentru că avem nevoie de această deschidere. Turiştii, investitorii nu vor veni în Valea Jiului, dacă nu le putem oferi aceste căi importante de acces şi ei trebuie să ajungă cu uşurinţă în orice colţ al ţării. Turiştii sunt deasemenea o sursă de venit  pentru noi, cei din Valea Jiului, şi cu banii care îi cheltuie, noi să ne putem să ne dezvolta comunităţile”.

Se poate lua în calcul instituirea unei taxe de acces, din care să fie finanțată asigurarea protecției zonei. Pentru identificarea soluției optime de conectare rutieră a Văii Jiului pe direcția est-vest, din punct de vedere al protecției mediului, al fructificării potențialului turistic, al condițiilor de acces și de staționare pe noile drumuri, se Strategia pentru dezvoltarea economică, socială și de mediu a Văii Jiului (2021-2030) 113 vor realiza consultări între reprezentanții UAT-urilor din Valea Jiului, ai comunelor Padeș (Gorj) și Cornereva (Caraș-Severin, ai Asociației Valea Jiului, ai Consiliilor Județene Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin și Alba, ai administrațiilor parcurilor naționale și naturale din zonă, ai Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ai Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, ai ONG-urilor de mediu și ai altor părți interesate.

”Drumul spre Herculane este singurul drum longitudinal din Europa, pleacă de-a lungul munţilor de la Herculane, până la Voineasa… prinde Retezatul, munţii Vâlcanului, Cheile Jieţului, Obârşia Lotrului şi merge la Voineasa, făcând şi unirea cu Translapina. Sunt convins că în momentul când se va face  acest drum,  cel puţin  500 de locuri de muncă se vor crea  în Valea Jiului, permanente. Este foarte important  să aratăm că vrem acest lucru. Tot noi trebuie să facem ceva, putem face lucruri mari, dar toţi,  împreună”, a  spus și  omul de afaceri, Emil Părău.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: