Un mediu curat înseamnă SĂNĂTATE!

            MUNICIPIUL LUPENI ȘI VALEA JIULUI  are ținuturi de o frumusețe aparte, dar și oameni muncitori, cu spirit civic, care se implică în diferite acțiuni de ecologizare, pentru ca Lupeniul și VALEA JIULUI să fie MEREU curate.

”Avem obligația ne a păstra un mediu curat, indiferent de vârsta pe care o avem trebuie să-i  învățam pe semenii noștri că mediul curat este important pentru o comunitate. Este obligația noastră ca și cetățeni responsabili de a nu mai  abandona deșeurile necontrolat pe domeniul public sau privat al orașului nostru și să învățam să facem selecția acestuia. Pentru a proteja sănătatea și reziliența naturii, precum și bunăstarea oamenilor, sunt necesare schimbări fundamentale în modul în care ne producem și consumăm alimentele, gestionăm și utilizăm pădurile și construim orașele, protejăm mediu. Și totul pleacă de la educația din familie, din școală, din comunitatea în care trăim. Vreau să-i felicit pe toți cei care s-au implicat în acțiune, pe voluntari, coordonatori, pe colegii mei profesori, etc. Și eu m-am  alăturat voluntarilor în acastă acțiune”, a ținut să precizeze primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Întotdeauna este loc de mai bine, iar inițiativa Asociației „Let`s Do It România” de a organiza, în fiecare an, proiectul „Ziua Națională a Curățeniei”,   a fost una binevenită, menită să le reamintească cetățenilor că natura trebuie protejată, iar VALEA JIULUI  trebuie păstrată curată.

Unități școlare, elevi și părinți, primării,  ong-uri, agenți economici și mulți alți actori s-au implicat  ca voluntari în cea mai  mare mișcare socială din România.

De la est la vest, voluntarii s-au implicat în cea mai mare acțiune de curățenie, care are loc an de an în luna septembrie. Pe toată durata acțiunii, voluntarii au purtat măști de protecție și  mănuși.

Din  mesajele pe care le-au afișat public, de la voluntarii de la Crucea Roșie Lupeni ar trebui cu toții să învățăm. Bunul simț și educația ne pot salva de la dispariție, iar omul este cel mai mare poluator, deși este biodegradabil!!!!

Toată acțiunea care a avut loc ieri,  a avut ca și scop educarea populației pentru un comportament responsabil față de mediu, pentru că, un mediu curat înseamnă sănătate!

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: