Lucrările la noua GRĂDINIȚĂ de pe strada Viitorului se desfășoară conform graficului

    Asigurarea infrastructurii educaționale  pentru viitorul municipiului Lupeni este o prioritate pentru cei care conduc destinele municipiului Lupeni. În luna octombrie a anului 2019, începeau lucrările de construcție la noua grădiniță din cartierul Viitorului. Acum se lucrează la interior, lucrările desfășurându-se conform graficului. Este îmbucurător și faptul că, lucrările la clădire, pe exterior, au fost finalizate.

 Municipiul Lupeni este partenerul Ministerului Educaţiei Naţionale în cadrul proiectului naţional „Construcţii Grădiniţe Regiunea Vest”.

Consilierii locali ai municipiului Lupeni au aprobat  și contribuţia proprie în acest proiect,  care se ridică la suma de 6.656,99 lei, din valoarea totală a proiectului  care este de 332.849,69 lei, inclusiv TVA.

          ”Noua instituţie locală de educaţie, care este situată în Cartierul Viitorului din municipiul Lupeni va avea trei săli de clasă pentru trei  grupe de copii,  care vor avea ocazia să-şi înceapă aici, într-o clădire nouă, primii paşi în educaţie. Pentru noi, ca reprezentanţi ai administraţiei locale, este foarte important să asigurăm condiţii optime pentru dezvoltarea copiilor. O dezvoltare armonioasă de la cele mai fragede vârste contribuie la modelarea caracterelor viitorilor adulţi. Investiţiile în educaţie reprezintă, indiferent de ceea ce se întâmplă acum în  unitățile de învățământ  lupenene, investiţii în viitorul copiilor noştri. 

 Îmi doresc să facem cât mai multe investiții în municipiul Lupeni, în vederea dezvoltării acestuia pe toate planurile, atât în domeniul educațional prin modernizarea instituțiilor de învățământ, dotarea acestora cu echipamente moderne și performante, al sănătații, infrastructurii, etc. Vom face tot posibilul ca pentru dezvoltarea municipiului Lupeni, să atragem cât mai multe fonduri europene. Nu putem vorbi despre performanţă în educaţie,  fără o infrastructură şcolară la standarde europene, cu şcoli modernizate şi consolidate, unde copiii să vină de plăcere. Și mă bucur că  ne dezvoltăm localitatea  cu ajutorul fondurilor europene”, a precizat  primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: