Un nou lot de aparatură medicală, achiziționată pe fonduri europene, a ajuns la spitalul lupenean

            Preocupările permanente ale administrației publice locale lupenene sunt și pentru asigurarea unor servicii medicale optime și la standarde înalte. Cerințele corpului medical au vizat și necesitatea extinderii și dotării Secției de ATI, iar reprezentanții municipalității au decis să acționeze și în această direcție.

”Ne-a venit aparatura pentru ATI și ne bucurăm să atragem fonduri europene. Cei din spital au fost foarte încântați de aparatura achiziționată. Am reușit să scoatem la licitație șapte loturi, care au fost încredințate și au fost semnate contractele cu cei care ne vor aduce această aparatură. Miercuri, 16 iunie, au  venit 10 buc barbotoare, videolaringoscop, aparat anestezie portabil, șapte ventilatoare mecanice, etc. Nu cu mult timp in urmă,  pentru ATI, pentru COVID 19 și pentru întregul spital am mai primit: aparat radiologie mobil; electrocardiograf portabil; ecograf dopller color portabil ATI (cu transducer). Ele pot fi folosite la toate secțiile pe care le avem, aparatele sunt portabile și pot fi folosite ușor de către  cadrele medicale pe care le avem la spitalul municipal. Este îmbucurător că reușim să atragem fonduri europene pentru a dezvolta cât putem noi de mult comunitatea lupeneană. Investiția se ridică la peste  6,5 milioane de lei, numai  din fonduri europene. Prin toate aceste investiții ne dorim ca pacienții care apelează la serviciile medicale din spitalul de la Lupeni să aibă aici cele mai bune condiții, atât de spitalizare, cât și de tratament. Noi, ca administrație locală, facem tot ce putem în acest scop, desigur în limita bugetului local existent, astfel încât la spital să crească în mod vizibil calitatea actului medical, iar oamenii care vin aici să fie tratați corespunzător”, a spus primarul Lucian Resmeriță.

Imaginea spitalului s-a schimbat în mod vizibil, iar acest lucru va fi în avantajul pacienţilor şi  beneficiarilor de servicii medicale, aparatura adusă la Lupeni fiind o provocare şi pentru unii specialişti.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: