Sfânta Varvara va ocroti Petroşaniul

În şedinţa de consiliu care a avut loc săptămâna aceasta la Petroşani, consilierii locali au aprobat ca Sfânta Varvara să fie patroana spirituală a oraşului.

Această decizie a fost luată având în vedere că în municipiul Petroşani sunt două lăcaşe de cult cu acelaşi patron spiritual, una ortodoxă şi alta romano-catolică şi cum localitatea are ca activitatea economică, preponderentă mineritul, s-a luat decizia, în unanimitate ca Sfânta Varvara, sau Barbara să devină patroana spirituală a oraşului. La data aniversării acesteia pe 6 decembrie, pe lângă manifestările organizate la nivelul unităţilor miniere şi administraţia publică locală, intenţionează să-şi diversifice paleta de evenimente, prin care să fie sărbătorită Sfânta Varvara.

Tot în cadrul şedinţei au mai fost aprobaţi 5000 de lei pentru tipărirea lucrării”Poveşti Petrilene” de I.D. Sîrbu, s-a alocat banii necesari decontării cheltuielilor de transport la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice, care nu dispun de locuinţă pe raza municipiului Petroşani, aferente lunilor aprilie-august 2014. Şi Parcul Pieţei Centrale în care se mai organizau diferite manifestări cultural artistice a fost preluat de către Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, care are în vedere iniţierea unui proiect prin care se doreşte modernizarea acestuia.

Elena Dragomir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: