Petroşenencele menajate, devencele la lot

lupte denisa si gabrieleSportivele Denisa Fodor şi Gabriela Muntean, legitimate la secţia de lupte libere a CSN „Cetate” Deva, au fost convocate pentru un stagiu de pregătire la Centrul Naţional Olimpic de Pregătire al junioarelor şi cadetelor, de la Bucureşti. În schimb sportivele de la CSŞ Petroşani printre care şi valoroasa Bianca Titianu au ales să se pregătească pentru campionatul naţional de copii din luna octombrie, acasă.

           „Judeţul nostru are întotdeauna reprezentante la lot şi va avea. Eu am ales să-i menajez puţin pe copii pentru că în luna octombrie ne aşteaptă o competiţie foarte grea şi am de gând să o scot campioană pe Bianca Titianu care promite mult. Din acest motiv cred că este mai bine să ne pregătim acasă”, spune preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Hunedoara, Gheorghe Răducu şi totodată antrenor la CSŞ Petroşani.

Cele două luptătoare de la Deva s-au prezentat, la Centrul Naţional Olimpic de Pregătire al junioarelor de la Bucureşti, pentru a răspunde convocării la Lotul Naţional. Antrenate de Suraj Moravan, Denisa Fodor şi Gabriela Muntean au avut în ultimii trei-patru ani numeroase prezenţe pe podiumul de premiere al campionatelor naţionale, iar performanţele lor le-au promovat în vizorul antrenorilor federali.

            „Denisa şi Gabriela sunt multi-medaliate la concursurile din România, ele reuşind să fie pe podium la aproape toate concursurile la care au participat. Performanţele, munca şi seriozitate dovedite la antrenamente şi concursuri le-au adus această nouă convocare la Lotul Naţional al României. Pentru început, cele două sportive vor efectua un stagiu de pregătire centralizată de trei-patru săptămâni cu lotul României, iar dacă vor convinge vor rămâne definitiv la lot, urmând să se transfere şi cu şcoala la Bucureşti”, a spus antrenorul Suraj Moravan.

Denisa Fodor şi Gabriela Muntean nu sunt singurele sportive talentate ale secţiei de lupte de la CNS „Cetate” Deva. Ca dovadă, 21 dintre cei 26 de luptători şi luptătoare ale clubului devean au urcat pe podium la Cupa „Iancu de Hunedoara”, acolo unde CSŞ Petroşani a luat şase medalii. (L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: