Iarna nu se lasă dusă din Straja

Ultimele precipitații au adus un nou strat consistent de zăpadă în stațiunea Straja și, se pare că, fenomenele meteorologice vor continua sus la munte, până la finele săptămânii. Așa că, iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de zăpadă din belșug.

Se schiază pe pârtia Mutu până jos, la baza de la Constantinescu, acolo unde este telescaun și un teleschi. Straja este animată acum și de glasurilor copiilor aflați în vacanță și care participa la taberele organizate aici. Este cea de-a 23 a tabără organizată în acest sezon.
Sezonul 2020-2021 este cel mai bun sezon de când există stațiunea și acest lucru a fost subliniat ce cei care oferă diferite servicii, la Straja.
Chiar dacă a fost pandemie, iubitorii sporturilor de iarnă, cei care practică schiul și snowboardul s-au bucurat de condiții excelente.
”Dacă nu ți-ai făcut planuri pe weekend, îți recomandăm să ne vizitezi! De ce? Uite pentru pârtiile astea, pentru stratul de zăpadă consistent și pentru mai ce? A, pentru apres-ski! Unde ? La Umbrella Bar și Apres Bar Straja”, se arată și în invitația celor care adminstrează complexul Montana.
În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, din care cinci beneficiază și de instalație de nocturnă.
Straja a fost luată cu asalt de mii turiștii veniți din toate colțurile țării, pe weekend numărul acestora depășind 5000.
Investițiile derulate în stațiunea montană Straja clasează domeniul schiabil pe primul loc în România, în ceea ce privește infrastructura oferită și dedicată pasionaților de sporturi de iarnă.
Investițiile publice realizate de administrația locală din municipiul Lupeni, dar și cele private, au avut un efect pozitiv asupra turismului de iarnă din stațiune.
Colaborarea administrație-investitori privați este și un exemplu de bune-practici și pentru alte zone ale țării. Straja a fost din nou în top trei cele mai căutate stațiuni din țară, deoarece starea pârtiilor a fost una excelentă, a și nins ca în povești, s-au făcut investiții noi.
O idee inedită a fost pusă în practică în inima muntelui. Trei igluri „cafenea” au fost realizate la mare înălțime.
Toate aceste ingrediente, coroborate, au dus la distracție și voie bună, dar, cu respectarea normelor legale de siguranță sanitară. La acestea se adaugă și prezența la datorie a Salvamontiștilor, Jandarmilor Montani, a Poliției locale, a monitorilor de schi, etc.
Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: