Senatorul Cristian Resmeriță: “SUNTEM ÎNTR-UN HAOS TOTAL!”

               Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei  este un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului! De la instalarea guvernării de dreapta, politica actualului guvern, care este în detrimenul cetățeanului și mai mult în favoarea multinaționalelor, este reflectat acum în raportul prezentat de  INS. Cifrele sunt unele îngrijorătoare, care ar trebui să dea de gândit unora.

Este o radiografie sumbră a ceea ce se întâmplă acum cu România și cu românii, care devin din ce în ce mai săraci. Suntem la un an de la declanșarea pandemiei, și nu este nicio diferență fată de martie 2020, când am intrat în starea de urgență.

Iar politica PNL omoară românii. Au măsluit cifrele pandemiei pentru a organiza alegeri!  Un scandal monstruos s-a iscat în interiorul coaliţiei la guvernare, după ce ministrul USR al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a răspuns la o postare făcută pe Facebook de fostul ministru PNL al Muncii, Violeta Alexandru. Scandalul iscat în interiorul coaliţiei la guvernare este unul care pune România pe jar.

Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului!

”Faptele lor sunt prea grave, ca să mai poată fi ascunse sub preș! Voi cere înființarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament, care să scoată la lumină toată golănia liberală! Și mă aștept ca transparenții de la USR să susțină acest demers!!! Românii trebuie să știe cine sunt vinovații pentru suferințele îndurate, iar cei vinovați să răspundă conform legii!”,  a ținut să transmită președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Operatori privaţi, care au majorat preţurile şi tarifele la energie electrică (+18,45% în februarie 2021 faţă de decembrie 2020) şi combustibil (+4,18% faţă de decembrie). Deşi circulaţia este limitată, preţurile benzinei şi motorinei au ajuns în doar o lună la nivelul dinainte de pandemie.

”Numirile politice la nivel de țară a unor oameni care nu au pregătirea necesară pentru a conduce instituții, companii, ministere, agenții, se  văd acum.  Și la PSD unii oamenii au mai greșit, dar, niciodată nu am pus oameni  care să nu fie pregătiți, dar, la nivelul județului Hunedoara am promovat niște oameni care nu au dezamăgit sau să producă ”pagube” ca acum la Deva, când  zeci de oameni tremură de frig, în case. Trebuie să ne gândim și  la viitor, cum dezvoltăm județul și Valea Jiului. Turimul este o alternativă viabilă, avem stațiunea Straja, avem Parângul, Retezatul.  Știți că, în fiecare zi din weekend urcă în Straja aproximativ 5000 de turiști?

Avem Arsenie Boca, avem castelul de la Hunedoara, cetățile de la Orăștie și putem realiza pentru turiștii care ne vizitează circuite. Nu-mi doresc decât să avem niște interese comune și aștept deschiderea celor de la Consiliul Județean, pentru că eu, dacă promovez doar stațiunile de schi din Valea Jiului nu realizăm nimic, trebuie să existe o conexiune cu ceea ce există în acest județ.  Trebuie să lăsam lupta politică deoparte. PSD nu vrea decât dezvoltarea județului și ce am avut ca și răspuns? Cei de la Consiliul Județean  au fost șicanați și lumea trebuie să știe acest lucru și retorica PNL, continuă. Eu sunt deschis la întâlnirea cu oricine din PNL și să dezbătem toate problemele cu care se confruntă iată, acum, Deva,  dar,  și județul Hunedoara. Și nu este bine să ascundem lucruri și fapte, cetățenilor, alegătorilor  pe care îi reprezentăm. Nu putem numai să cerem, trebuie să avem proiecte viabile  pentru a obține finanțări. 

Avem primari PSD cu proiecte foarte bune și multe, care nu pot fi oprite sau întoarse și  nu vrem să ajungem la chestii penale și nu are nimeni curajul să răspundă pentru așa ceva.  În ceea ce privește PNRR-ul, acesta  reprezintă un copy-paste al proiectelor deja existente în sertarele de la ministere. Guvernanții nu au înțeles că PNRR nu poate fi “iepurașul de Paște” al partidelor de guvernământ pentru satisfacerea obiectivelor electorale, ci trebuie să fie o viziune de relansare pentru România.

Ne-au propus de fapt un proiect ultra-birocratizat, un plan care nu poate fi implementat până la finalul lunii august 2026 și multe dintre aceste  proiecte existau deja, unele  fiind deja finanțate din fondurile europene. Coronavirusul umblă în voie prin România, care alege să închidă oamenii în case pentru că este singurul lucru pe care ştie să îl facă foarte bine şi nici nu are prea mult chef pentru ceva mai complicat şi mai eficient decât atât. Indolenţa şi încăpăţânarea de a nu testa intens timp de mai bine de un an de zile, inclusiv pe elevii trimişi recent la şcoală, să plimbe virusul de colo-colo, nu sunt străine de moartea unui număr atât de mare de români.  Noi, la nivel de țară suntem într-un HAOS TOTAL.

Sunt  TREI  guverne în UNUL. Nu vedem decât circ și certuri între ei, între membrii guvernului și parlamentari, se formează grupuri și au anumite interese, nu au puterea de a ieși și discuta cu lumea, nici măcar în Parlament și, pentru  mine ceea ce se întâmplă acolo, este o dezamăgire.  Iar pandemia nu trebuie să ne țină departe de serviciu, eu vreau să muncesc în sală, la comisiile din care fac parte, pentru că dacă sunt în plen și există dezbatere, avem de transmis anumite probleme. Puterea ne ține acasă, să intrăm online, pentru mine asta este o vrăjeală. Eu voi rămâne întotdeauna alături de oameni și problemele lor”, a ținut să declare senatorul Cristian Resmeriță.

Răfuiala din Guvern dintre USR și PNL scoate la lumină ceea ce PSD spunea de multă vreme: că datele pandemiei sunt falsificate în funcție de interesele lor electorale, de cât de abrupt scădeau în sondaje! Cu premeditare, în deplină cunoștință de cauză!

Se caută motivare în creşterea preţului internaţional al petrolului, uitându-se că în 2020 acelaşi preţ a scăzut foarte mult, fără a se reflecta în România în preţurile la pompă. Guvernarea de dreapta a adus doar sărăcie, şomaj şi datorii. În ultimul an şi jumătate, preţurile la produsele alimentare de bază au crescut cu peste 10%: 7% la pâine, 7% la mălai, 22% la fasole, 13% la ulei comestibil, 8% la brânză, afectând de fapt cetăţenii cu venituri reduse care au devenit astfel mai săraci.

Pe baza acestor date măsluite, s-au luat decizii cu impact direct asupra sănătății publice! Pe baza lor s-au restrâns drepturi și libertăți cetățenești! S-au închis școli timp de un an de zile! Localități întregi au fost carantinate! Afaceri ridicate cu greu au fost distruse! Pe minciunile lor!

Un  milion de persoane au suferit din cauza pandemiei şi a guvernării de dreapta, intrând în categoria persoanelor sărace.

USR, partenerul de guvernare al PNL, acuză public peneliştii de faptul că cifrele au fost ”aranjate” din pix, în toamna anului trecut, doar pentru a nu fi amânate alegerile. Acţiuni care au fost făcute cu premeditare, fiind îngroziţi de scăderea vertiginoasă în sondaje.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: