Primarul municipiului Lupeni, Lucian RESMERIȚĂ, a SOMAT astăzi operatorul APA SERV cu privire la calitatea lucrărilor executate în municipiul Lupeni!

INFORMARE!

”Am SOMAT astăzi operatorul APA SERV VALEA JIULUI SA și firma care realizează lucrările, cu privire la calitatea lucrărilor executate în municipiul Lupeni!

În numele cetățenilor Municipiului Lupeni grav afectați de lucrările defectuoase realizate în ultimele 6 luni pe raza localității noastre mă văd nevoit să vă somez public cerându-vă insistent să organizați și să gestionați corespunzător activitățile pe care Societatea le derulează în mod direct sau prin diverși prestatori de servicii în Municipiul Lupeni.

Vă solicit insistent să reduceți la maximum perioadele de restricționare a furnizării apei potabile ținând cont de faptul că în continuare suntem în plină pandemie!

Consider că situația din data de 26 februarie 2021 când apa potabilă a fost restricționată în întreaga localitate pentru mai bine de 12 ore este inadmisibilă și de nerepetat !

Atragem atenția că această practică poate genera sau amplifica un focar de infectare cu virusul COVID-19, cetățenilor fiindu-le imposibilă realizarea unei igienizări corespunzătoare.

Totodată atragem atenția asupra faptului că firmele subcontractante a căror beneficiar este SC APA SERV VALEA JIULUI SA realizează pe raza Municipiului Lupeni o serie de lucrări atât la rețeaua de apă cât și la cea de canalizare fără a lua măsurile elementare, obligatorii presupuse de aceste procedee tehnologice:

– utilajele ies din șantier pe drumurile publice având pe roţi sau pe caroserie noroi care se depune pe partea carosabilă murdărind-o (ulterior fiind o sursă majoră de praf) punând chiar în pericol siguranţa circulaţiei;

– utilajele folosite sunt organizate și parcate în mod defectuos afectând în mod nejustificat circulația sau modul de viață al cetățenilor Municipiului Lupeni;

– lucrările de remediere a terenului afectat de lucrări sunt defectuoase și neconforme: șanțurile produse sunt doar acoperite cu pământ fără a fi adus la starea inițială iar șanțurile care afectează căile de rulare nu sunt tasate și pietruite provizoriu în mod adecvat;

Am speranța că deficiențele semnalate vor fi remediate cu maximă seriozitate și profesionalism. Consider această somație ca fiind un ultim avertisment: astfel de practici nu mai pot fi tolerate!  Repetarea abaterilor va fi sancționată!”, a transmis primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: