La Palatul Cultural “MINERUL” din Lupeni – CENTRU DE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID 19

                Având în  vedere declanșarea celei de –a doua etape de vaccinare, administrațiile locale au purces, la inițiativa primarilor să-și organizeze centrele de vaccinare pe fondurile proprii, locale.  Primăria Municipiului Lupeni a organizat din resurse proprii la Palatul Cultural „Minerul”, CENTRUL DE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19.

Acesta a fost amenajat, dotat și echipat cu respectarea strategiei de vaccinare în vigoare. Centrul deservește populația din localitățile: Lupeni, Vulcan, Uricani si se adresează unui număr de 62.293 persoane, care se vor putea vaccina aici, la cerere.

Ministerului  Sănătății i se cere după adoptarea bugetului pe anul 2021 resursele financiare aferente pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare și să asigure și plata personalului medico- sanitar și auxiliar pentru campania de vaccinare.

Până să primim sumele necesare, ne-am organizat pe plan local și din fonduri proprii am organizat CENTRUL DE VACCINARE, la PALATUL CULTURAL, care va deservi zona de vest a  Văii Jiului, respectiv, localitățile Lupeni, Vulcan și Uricani.  Trebuie să fim cât mai aproape de cătățeni, pentru că, procesul de  vaccinare este de interes național, de protejare a sănătății publice, pentru că,  ne dorim cu toții să revenim la starea de normalitate pe care am avut-o înainte de pandemie”, a ținut să transmită primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Primarii solicită deasemenea Ministerului Sănătății asumarea responsabilității, nu doar transferul de atribuții către administrația locală, fără asigurarea resursei financiare aferente.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: