Moș Crăciun este așteptat la CENTRUL EGAL din Lupeni

                Înființat în urmă cu cinci ani, pentru a veni în sprijinul populației defavorizate, Centrul EGAL al Crucii Roșii  este un reper important în comunitatea locală. Începutul funcţionării acestuia a fost greu, dar cu sprijinul administraţiei publice locale, a fostului primar Cornel Resmeriță, care s-a implicat direct în obţinerea spaţiului, s-a reuşit transformarea dintr-o locaţie aflată într-o stare avansată de degradare, într-una modernă care să vină în sprijinul beneficiarilor.

Prin activităţile derulate de-a lungul timpului, pe parcursul derulării proiectului, s-a urmărit prevenirea abandonului şcolar, dobândirea de noi abilităţi de viaţă, îmbunătăţirea competenţelor sociale şi personale ale acestora precum şi în rândul familiilor lor.

Pandemia COVID-19 a afectat fiecare aspect al vieții oamenilor și a pus o presiune colosală pe sănătatea fizică și mintală a acestora, pe sistemele de sănătate, economia, mijloacele de trai și rețelele sociale din întreaga lume și a schimbat în totalitate și  modul de funcționare al centrului lupenean.  Se aplică toate regulile de protecție sanitară.

Acum, elevii învață online, dar cei care sunt beneficiarii Centrului EGAL din Lupeni au posibilitatea de a socializa între ei. Toți și-au însușit regulile de distanțare socială, poartă mască și respectă în totalitate indicațiile voluntarilor. În această perioadă, cu toții se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă. I-am revăzut confecționând brăduți din materiale reciclate, iar în aceste zile, vor împodobi bradul de Crăciun. Pentru că, Moș Crăciun nu-i va uita nici anul acesta și le va trece pragul, aducându-le dulciuri și părinților, alimente.

 ” În aceste vremuri grele, când suntem afectați de acest COVID, încercăm să ne adaptăm activitățile în funcție de cerințele beneficiarilor noștri. Pentru noi, este foarte dificilă distanțarea, pentru că eram obișnuiți în cadrul activităților  de grup, să avem contact între noi, ne țineam de mână, ne îmbrățișam. Faptul că nu ne putem vedea este frustrant și este dificil pentru noi, să nu putem vedea zâmbetul  beneficiarilor noștri, atunci când reușesc să îndeplinească sarcinile primite. Din activitățile recente pot aminti faptul că, i-am învățat cum să fie patrioți, să  recunoască culorile tricolorului, am vorbit despre Ziua Națională și, folosind matriale reciclabile de la servirea mesei, confecționează fiecare propriul braduț . Bucuria de a veni la Crucea Roșie este mare, lucrăm individual, fiecare beneficiar are ustensilele sale și folosește materialele proprii. Vom împodobi pomul și-l vom aștepta împreună pe Moș Crăciun, pentru, EL EXISTĂ, cu ajutorul sponsorilor și oamenilor de bine care ne-au sprijinit întotdeauna  și va veni din  nou la ei și la părinții lor”, a ținut să declare directoarea Subfilialei de Cruce Roșie, Simona Hîrieașu.

Moș Crăciun încă așteaptă scrisorile fiecăruia. Și chiar dacă ne  aflăm în plină pandemie, acte de caritate poate să facă oricine dintre noi. Atunci când întinzi o mână de ajutor semenului tău şi Dumnezeu  îţi poate întoarce ajutorul înmiit.

Aşa că, vă îndemn pe toţi, aceea ce vei dărui, aceea vei şi primi!

Dă tot ce ai mai bun din tine!  Fii un om mai bun pentru ceilalţi! Aşa vei fi pe deplin fericit!  Fii un om mai bun! Dumnezeu are nevoie de tine, să te implici în viaţa comunităţii!

Angella Dumitrașcu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: