Noi cursuri de surori de Cruce Roşie, la Lupeni

anunt cr   În curând, la Subfiliala de Cruce Roşie din Lupeni se va da startul la un nou curs de surori de Cruce Roşie. Este cea de-a opta serie care, timp de câteva luni se va familiariza cu noţiuni în domeniul îngrijirii bolnavului şi acordare de prim ajutor. Înscrierile se fac în cursul lunii septembrie, iar cursul va debuta la finele lunii. Cursurile se vor desfăşura pe mai multe module şi vor cuprinde teorie şi practică care se va desfăşura în spitalul lupenean, lectorii fiind şi cadre medicale cu experienţă din cadrul acestuia. Doritorii care vor să parcurgă acest curs şi care îl vor absolvi, vor primi o diplomă care le atestă calificarea ca şi surori de Cruce Roşie, cu noţiuni în domeniul îngrijirii bolnavului şi acordare de prim ajutor de urgenţă. Condiţiile de înscriere la curs sunt ca doritorii să fie apţi din punct de vedere medical, să aibe 16 ani pentru obţinerea certificatului de acordare de prim ajutor şi de 18 ani pentru cele de surori.

La aceste cursuri pot paricipa atât femeile cât şi bărbaţii. Informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon: 0723835576, ori la sediul subfilialei lupenene de Cruce Roşie, care funcţionează în incinta Spitalului Municipal Lupeni.

„Viaţa unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor şi de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Dacă te-ai aflat vreodată în situaţia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranţă ştii cât de important este un curs de prim ajutor. Iar aceste cursuri sunt binevenite multora dintre categoriile profesionale care au nevoie de sprijin, în caz de necesitate. Iar absolvenţii de surori de Cruce Roşie vor primi la rândul lor o diploma care îi ajută să se angajeze în străinătate”, a ţinut să declare directorul subfilialei lupenene, Simona Hîrieaşu. (E.D.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: