Senatorul Cristian RESMERIŢĂ: ”Prin tot ceea ce am spus și am făcut în Senatul României, asta am încercat să fiu: Vocea hunedorenilor în Parlamentul României. Și asta voi face și în mandatul următor!”

              Stabilit  prin lege, la presiunile lui Miron Cozma, dascălii din Valea Jiului au beneficiat până în 2010, de un spor salarial pentru ”zonă defavorizată”. Scopul introducerii acestui spor, a fost acela de a stabiliza fluctuaţia de învăţători şi profesori din şcoli şi a fost promovat la vremea când Petre Roman şi ceilalţi guvernanţi erau îngroziți când auzeau de Miron Cozma şi de mineri. În guvernarea Boc, acest spor a fost tăiat și mai mult, Curtea de Conturi îi obliga pe cei care slujesc la catedră să returneze sporurile acordate.

              La inițiativa  parlamentarilor  Cristian Resmeriță, Laurențiu Nistor și Natalia Intotero, în 24 iunie 2016, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat legea prin care, se prevede exonerarea de la returnarea unor sume a personalului plătit din fonduri publice, pentru perioada anilor 2010-2013. 

 “Consider că s-a făcut o reparaţie morală. Veniturile de recuperat la stat sunt nejustificate, deoarece locurile de muncă nu au suferit modificări în timp. Modul abuziv din legea cadru cu ţinte de micşorare a veniturilor publice a făcut ca şi salariile cadrelor didactice să scadă, în guvernarea anilor 2010-2011. Vreau să le mulţumesc colegilor parlamentari hunedoreni cu care am iniţiat proiectul de lege înregistrat sub nr. 268/13.05. 2013 şi la care au aderat încă 21 de colegi deputaţi. Proiectul nostru a fost aprobat în plenul Camerei Deputaţilor şi mă bucur că am putut să vin în sprijinul colegilor mei de la catedră unde şi eu m-am format”, spunea la acea vreme, inițiatorul legii, Cristian Resmeriță.

Ideea de reintroducere a sporului de Valea Jiului a fost mereu în atenția senatorului Cristian Resmeriță.

Pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice, a personalului medical, dar și a celor care lucrează în asistența socială, senatorul Cristian Resmeriță a prezentat în luna iulie 2020, noua sa iniţiativă legislativă, pe care a trimis-o pentru avizare la Consiliul Economic și Social, Consiliului Legislativ și pentru a obține un punct de vedere al guvernului. După o  lună de zile,  de la depunerea acesteia, Consiliul Legislativ  și Consiliul Economic și Social au    avizat favorabil propunerea legislativă, cu respectarea prevederilor art.33  din Legea 24/2000, care reglementează obligativitatea efectuării studiului de impact.

Iar în data de 8 septembrie a.c., sporul de Valea Jiului, propunerea legislativă inițiată de senatorul Cristian Resmeriță a fost votat în Senat.

Sporul de Valea Jiului pe care  l-am readus în actualitate colegilor mei a fost votat în Senat, și mă bucur că a trecut de votul colegilor mei. De acest spor vor beneficia mai multe categorii  profesionale.  Zona Văii Jiului se depopulează foarte rapid şi foarte  accentuat, am văzut că foarte mulţi oameni  politici vorbesc despre această depopulare,  însă până în momentul de faţă  nimeni nu a făcut nimic concret”, a declarat senatorul social democrat al Văii Jiului, după prima victorie.

Acum legea a ajuns la Camera Deputaților, care este forum  decizional. În 22 septembrie 2020, Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a CAMEREI DEPUTAŢILOR a dat AVIZ FAVORABIL INIŢIATIVEI LEGISLATIVE nr. 558/2020 a senatorului CRISTIAN RESMERIŢĂ prin care se doreşte reintroducerea „SPORULUI DE VALEA JIULUI” pentru cei care lucrează în sănătate, învăţământ şi protecţie socială.

După ce a trecut de Senat, acum,  această inițiativă legislativă a ajuns la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

În luna octombrie 2020, alte două comisii, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci şi Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor au dat aviz favorabil Proiectul de Lege al senatorului CRISTIAN RESMERIŢĂ care prevede reintroducerea „SPORULUI DE VALEA JIULUI”.

„Următorul pas este să ducem această lege la raport, care poate fi decisiv. Raportul va fi dat de către Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor şi eu am încredere că putem face treabă bună şi aici”, a precizat senatorul Cristian Resmeriţă.

”Toate aceste legi, inclusiv inițiativa legislativă pentru reintroducerea ”sporului de Valea Jiului”,  pe care am inițiat-o, au venit ca răspuns la solicitările pe care le-am primit de la cetățeni, în cadrul întâlnirilor constante pe care le-am avut de-a lungul timpului cu  locuitorii din Valea Jiului și din județul Hunedoara.  Eu cred că un parlamentar de aceea este ales de oameni,  pentru că ei vor ca el să fie vocea lor în Parlament. Iar eu, prin tot ceea ce am spus și am făcut în Senatul României, asta am încercat să fiu: vocea hunedorenilor în Parlamentul României. Și asta voi face și în mandatul următor !”, mai spune Cristian Resmeriță.

De la debutul său în viața publică, politicianul Cristian Resmeriță  nu a cunoscut eșecul politic.

A fost, pe rând:  consilier local, deputat, primar al municipiului Lupeni, din nou deputat și senator. Sub conducerea sa, PSD a câștigat la Lupeni toate scrutinele electorale din ultimele două decenii organizate în România, fie că a fost vorba despre alegeri locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale, de cele mai multe ori cu procente de peste 70 la suta din voturi.

Între anii 2003-2008 a fost vicepreședinte al Organizației locale Lupeni a PSD, iar între 2007-2013 a fost vicepreședinte al Organizației județene a PSD Hunedoara. Din 2013 este Președinte executiv al PSD Hunedoara și din anul 2015 îndeplinește, concomitent, și funcția de Președinte al Organizației municipale PSD Lupeni, una dintre cele mai puternice organizații ale social-democraților din România.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat –

Organizaţia Judeteană Hunedoara; CUI mandatar 11200020

Executat de ARIVA MEDIA SRL;   – portal: www.valeajiului.ro

CUI 30080508  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: