De 1 decembrie, Lupeniul va avea iluminat festiv

                 Municipiul Lupeni va îmbrăca, curând și el,  straie de sărbătoare.  Încă de la  debutul lunii noiembrie, administrația locală a decis începerea  pregătirilor  pentru întâmpinarea sărbătorilor de iarnă.

Chiar dacă este pandemie, generată de coronavirus și există unele restricții, începând cu data de 1 decembrie a.c.,  Lupeniul  va fi cuprins de spiritual  magic al Crăciunului, iar tradiția de a împodobi localitățile, a creat deja,  între ele,  o competiție.

Echipe mixte de electricieni de la Diacom  au trecut deja la montarea ghirlandelor luminoase pe principalele artere ale municipiului Lupeni. Ghirlande luminoase au  împodobit parcul de la CAP, în zona primăriei s-a montat deja arcada luminoasă cu noul an 2021.  Ornamentele sunt  din ce în ce mai  variate, de la figurine care îl întruchipează pe „Îngerul Gabriel”, la  o sanie cu ren care-l poartă pe Moş Crăciun, un pom de Crăciun luminos, etc. De sărbătorile de iarnă,  în Valea Jiului se desfășoară o adevărată competiție între oraşele Văii Jiului, fiecare dintre edilii locali, fălindu-se cu frumusețea ornamentelor existente în localitatea pe care o păstoresc.

”Iluminatul public va ridica moralul locuitorilor municipiului Lupeni. Se lucrează la montarea ghirlandelor, și, cu siguranță, pe 1 decembrie vom da drumul la iluminatul public, o să vedem și care va fi modalitatea. Nu știm dacă vom avea voie să avem cetățeni alături de noi, să avem copiii alături de noi, dar, cu siguranță, vom respecta tot ceea ce ține de protecția individului, pentru că, prioritar este să avem grijă de noi”, a ținut să declare primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Elena Dragomir

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: