Lucian Resmeriță: “Atragem fonduri europene pentru municipiul Lupeni”

            Ministerul Fondurilor Europene, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare și Programului Operațional Competitivitate, are deschise mai multe apeluri de proiecte pentru a finanța sistemul sanitar, precum și unitățile de învățământ.

Astfel, din fondurile POIM sunt finanțate pentru unitățile de învățământ echipamentele de protecție și containerele sanitare mobile în valoare de 50, respectiv 25 milioane euro, pentru a putea susține activități didactice în condiții de siguranță.

Apelul a fost deschis în data de 25 octombrie și până în data de 2 noiembrie au fost depuse în sistemul electronic MySMIS 125 de proiecte în valoare de aprox. 157 milioane lei. Alte 180 de schițe de proiecte erau în curs de completare.

Printre cei care au depus proiecte se regăsește și administrația publică a municipiului Lupeni.

 ”Astăzi am depus cererile de finanțare pentru următoarele proiecte :
–  „Educație digitală pentru toți elevii din Municipiul Lupeni” în valoare de 6.000.000 lei (tablete, table interactive, softuri, etc.)
– „Sprijinirea capacitătii institutiilor de invatâmant din Municipiul Lupeni pentru gestionarea situatiei de pandemie” in valoare de 6.551.000 lei (dezinfectanti, echipamente pentru curătenie, măști, dozatoare pentru săpun, mănusi, dispensere, echipamente de protectie, etc.)
ATRAGEM FONDURI EUROPENE PENTRU MUNICIPIUL LUPENI!!!” a ținut să declare primarului Lucian Resmeriță.

Este o oportunitate foarte bună pentru accesarea fondurilor europene, care este o preocupare majoră a administrației lupenene, deoarece, aceste  domenii se pot dezvolta su succes, atunci când este implicare și interes, pentru  binele comunității.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: