La Lupeni, investițiile din cartierul Ștefan se fac la cerințele cetățenilor iar lucrările se află în grafic

            Cel mai vechi cartier din municipiul Lupeni, cartierul Ştefan, beneficiază de două luni, de ample  lucrări de modernizare și de reabilitare.

După reabilitarea şi modernizarea drumului care duce în cel mai vechi cartier al Lupeniului, lărgirea drumului şi lucrările de reconstrucţie a zidului de sprijin și asfaltarea drumului, acum,  în cartier se fac investiți pentru introducerea apei potabile și realizarea rețelei de canalizare, acolo, unde zona permite.

S-a finalizat  și proiectul pentru modernizarea scărilor de acces, care pornesc de la mină, de pe strada Vitoș Gavrilă.  Cei de la Apa  Serv execută lucrările  de introducere a apei potabile și canalizării în cartier, pe bani europeni. Administrața locală garantează cetățenilor  servicii publice de înaltă calitate, timpul ține cu constructorul pentru finalizarea introducerii conductelor, dar și pentru  refacerea infrastructurii rutiere.

”În cartierul Ștefan se află în derulare mai multe categorii de investiții publice, pe care așa cum le-am promis cetățenilor din acest cartier, am început să le implementăm încă din vara acestui an. Deja am reușit să finalizăm proiectul pentru modernizarea scărilor de acces către acest cartier de pe strada Vitoș Gravilă (strada Minei), această scurtătură fiind și un traseu deosebit de frumos. De asemenea, , se lucrează de zor la introducerea apei potabile și canalizării în cartierul Ștefan, pe proiectul de investiții europene implementat de Apa Serv și chiar dacă, pentru moment, săpăturile care sunt necesare pentru introducerea rețelelor noi de apă și canalizare, creează un disconfort, pe termen lung aceste investiții vor garanta cetățenilor servicii publice de înaltă calitate în privința alimentării cu apă și a canalizării”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

În paralel cu aceste importante lucrări de infrastructură edilitară, tot în cartierul Ștefan se lucrează intens și la configurarea viitorului teren de sport și al viitorului parc, care vor fi amenajate în zonă. Toate lucrările se execută conform graficului, propus împreună cu constructorul.

”Proiectul pe care Primăria Lupeni îl derulează în cartierul Ștefan pentru realizarea unui parc de odihnă și recreere, precum și a unui teren de sport se află, de asemenea, în plin proces de execuție, iar lucrările avansează conform graficului. Acest proiect este unul deosebit de important pentru mine, pentru că am decis să facem aceste investiții ca răspuns la solicitările primite, în mod expres, de la cetățenii din acest cartier pe care eu nu îl consider cel mai vechi, ci și unul dintre cele mai importante din  municipiul Lupeni. Pentru că, întotdeauna, la Lupeni, am  pus pe primul loc oamenii și cerințele acestora”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: