La Lupeni vor fi amplasate sisteme de semnalizare rutiere moderne

             Investițiile privind amenajarea de noi locuri de parcare pe raza municipiului Lupeni  au fost un deziderat al celor care conduc destinele  municipiului, iar creșterea numărului de mașini din localitate i-au determinat, ca în ultimii doi ani, să  amenajeze sute de locuri de parcare.

În prezent  se lucrează la amenajarea de locuri de parcare în zona blocurilor 6 și 8 de pe Aleea Castanilor, zona blocului C 1 de pe strada Viitorului, zona blocurilor 7 și 9 de pe strada Spiru Haret și Mărășești. Bulevardul Tudor Vladimirescu și Păcii vor fi puse în valoare prin descongestionarea  traficului, prin punerea în exploatare a celor patru benzi rutiere. Edilul local vrea ca una dintre dintre aceste benzi de circulație să fie rezervată mijloacelor de transport în comun.

În perioada imediat următoare vor fi achiziționate sisteme de semnalizare rutieră aferente acestui proiect de reconfigurare rutieră în zona centrală a municipiului Lupeni, urmând ca după instalarea acestora, parcarea de pe banda întâi de circulație a celor două mari bulevarde din Lupeni să fie eliminată și interzisă.

”Ne-am confruntat în ultima perioadă cu multe incidente grave, în care au fost implicați și pietonii. Avem mașini parcate și pe trecerile de pietoni. Nu ne dorim decât să redăm circulației rutiere cele patru benzi de pe cele două străzi principale ale localității noastre. Vom elimina locurile de parcare de pe marginea drumului și vom decongestiona circulația. Tot ceea ce facem este pentru siguranța cetățenilor noștri, pentru a avea un trafic rutier și pietonal corespunzător. Vom  avea și sisteme de semnalizare rutiere moderne”, a ținut să declare primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: