Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara susține dezvoltarea și promovarea învățământului dual și profesional

                   Sistemul de învățământ dual este înscris în sistemul de stat gratuit, fiind susținut de Ministerul Educației Naționale.

Tinerii care aleg să învețe o meserie în acest sistem beneficiază, față de programele obișnuite ale ministerului, și de un sistem bursier privat. Învățământul dual permite elevilor înscriși la o școală profesională de stat să își formeze cunoștințele practice în mediul real de munca oferit de companii, să se familiarizeze cu mediul de muncă direct în firma care are nevoie de competențele elevului, ceea ce reprezintă un important atu la începutul vieții profesionale.

”Suntem convinși că educația și formarea profesională reprezintă o prioritate pentru fiecare comunitate locală, fiind considerate pârghii absolut necesare pentru relansarea și dezvoltarea durabilă a comunității. Nevoia de performanță profesională și integrarea absolvenților pe piața forței de muncă, în contextul socio – economic actual, dezvoltarea parteneriatelor cu operatorii economici, atragerea de noi operatori economici care să investească în formarea profesională a tinerilor prin învățământul profesional și dual sunt priorități asumate de către echipa managerială a instituției noastre. În acest context, informăm operatorii economici din județul Hunedoara, că în conformitate cu prevederile Ordinului MEC nr. 5578/17.09.2020, au oportunitatea ca în perioada 14 octombrie-13 noiembrie 2020, să solicite clase de învățământ dual sau profesional prin completarea solicitărilor de școlarizare în învățământul dual și profesional (Anexa 1 și Anexa 2 la Ordinul MEC nr. 5578/17.09.2020).

Solicitările operatorilor pentru învățământul dual (Anexa 1) vor fi transmise pe adresele de email: registratura.cndipt@gmail.com și luizadanaipt.hd@gmail.com, până la data de 13 noiembrie 2020.

Solicitările operatorilor economici pentru învățământul profesional (Anexa 2) vor fi transmise pe adresele de email ale unităților de învățământ profesional și tehnic cu care doresc să încheie contracte de pregătire practică și la adresa luizadanaipt.hd@gmail.com, până la data de 13 noiembrie 2020.

Solicitările în format editabil pot fi descărcate de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara sau de pe forumul instituției, prin accesarea linkului http://forum.isj.hd.edu.ro/viewtopic.php”, se arată în mesajul ISJ Hunedoara.

În Valea Jiului,  învățământul dual de derulează la Liceele Tehologice, care au primit solicitări din partea agenților economici și cu care, instituțiiile de învățământ au încheiate  parteneriate de colaborare.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: