Se pot face donații online pentru ”UN MILION DE STELE PENTRU NEVOIAȘI”

              Coordonatorul de programe al CARITAS, Alexandru Kelemen spune că evenimentul ”Un milion de stele pentru nevoiași” nu poate fi organizat fizic în acest an,  din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Cu toate acestea,  Alex  Kelemen spune că Asociația Caritas Alba Iulia nu va renunța la proiectul ”Un milion de stele pentru nevoiași” care, în acest an, se va derula exclusiv  în mediul online.

Putem să facem acest lucru simbolic și în realitate! Dacă aprindem o candelă acasă și o așezăm în fereastră, ne exprimăm simbolic că ne pasă de cei aflați în dificultate, iar donând,  îi putem ajuta și în realitate.

”A devenit deja o tradiție, atât pentru voluntarii noștri, dar și pentru numeroși locuitori ai Văii Jiului ca, în preajma Zilei Internaționale a Eradicării Sărăciei (marcată la mijlocul lunii octombrie în toată lumea) să ne dăm întâlnire în Centrul civic al municipiului Petroșani, pentru acțiunea de strângere de donații pe care, de  NOUĂ  ani de zile, o desfășurăm sub genericul ”Un milion de stele pentru nevoiași”. Anul acesta, când marcăm a zecea ediție a acestui eveniment, nu vom putea celebra împreună, fizic, acest eveniment la Petroșani, deoarece este mai important să avem grijă de cei vulnerabili. Nu renunțăm însă la menirea noastră de a alina suferința celor săraci și-i invităm, pe toți cei care doresc să ne sprijine să ne fie alături cu donații,  care se pot face în mediul online”, a declarat Alexandru Kelemen.

Cei care doresc să susțină financiar efortul voluntarilor Caritas Valea Jiului, care vin în sprijinul persoanelor vulnerabile în preajma sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, o pot face cât se poate de simplu și de sigur, de acasă, utilizând platforma specială de donații a Caritas, care poate fi accesată urmând linkul următor: https://caritas-ab.ro/ro/voi-ajuta/?t=10896

Alexandru Kelemen, coordonator programe sociale în cadrul Caritas, precizează că toate fondurile campaniei online de anul acesta vor merge înspre sprijinirea persoanelor vulnerabile (prin achiziția de materiale sanitare, dezinfectanți) și a lucrătorilor din domeniul social, care în ciuda situației pandemice își continuă misiunea de a fi aproape de cei în nevoie, de la asistenți sociali și pedagogi sociali, până la îngrijitori la domiciliu.

Voluntarilor noștri le mulțumim pentru dedicare. Așa cum, vă mulțumim de asemenea dumneavoastră pentru tot sprijinul acordat campaniei în acest an greu. Să ne vedem cu bine și în persoană la ”Un Milion de stele- ediția 2021!”,  a conchis  Alexandru Kelemen.

Arthur Gărdescu

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: