Staţiunea Straja va avea o nouă rețea de apă potabilă

                ApaServ derulează  un alt mare proiect pentru stațiunea Straja și este vorba de alimentarea cu apă. Lucrările sunt executate de operatorul zonal  și se află în grafic. Începând din această iarnă, toate unitățile de cazare din stațiune se pot racorda la noua rețea de apă potabilă. În prezent se fac probele de etanșeitate a rezervorului de apă pe care APA SERV l-a construit aici.

Proiectul presupune pomparea apei potabile printr-o aducțiune cu cca cinci stații de pompare intermediare, începând cu stația de Tratare a apei Braia până la rezervoarele existente de cca 130 mc din zona schitului Straja, unde se va construi un rezervor nou pentru apă potabilă. Tot aici va fi amplasată și ultima stație de pompare SP 5 pentru a transporta apa potabilă și la rezervoarele existente 2 x 90 mc (amplasate la cota 1.470) la extremitatea sudică a complexului de cabane „Straja veche”.

În vederea asigurării necesarului de apă potabilă pentru populația din zonă s-a impus construirea unui rezervor nou de cca 500 mc, din care se va face distribuția apei potabile către consumatori. Rezervorul va fi dotat cu o mini-stație de clorinare care va asigura clorinarea apei, fiind complet automatizat în acest sens.  Potrivit principalilor indicatori tehnico-economici, valoarea totală a investiției, cu TVA este de 5.011.057,85 lei., urmând ca rețeaua de aducțiune să măsoare 4,18 km. Rețeaua de distribuție va avea 1,95 km și vor fi instalați 16 hidranți de stingere a incendiilor.

Tot prin Apa Serv şi tot cu fonduri asigurate de Consiliul Ju­deţean Hunedoara se derulează investiţii similare pentru realizarea reţelei de alimentare cu apă po­tabilă în Pasul Vâlcan

Reamintim că, în luna octombrie 2017, a fost finalizat proiectul „Colector menajer în Stațiunea turistică Straja – Lupeni”, rețeaua de canalizare realizată având o lungime de 5.133 metri.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: