Senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ: ”Vreau să spun că niciun alt primar din județul Hunedoara nu și-a permis să împiedice adversarii politici să pună niște banale bannere”

           Suntem în precampanie electorală  pentru alegerile electorale din 6 decembrie. Dacă în celelalte localități ale Văii Jiului bannerele PSD au fost amplasate fără probleme, la Petroșani, situația a degenerat, ajungându-se la un adevărat conflict, totul plecând de la legalitatea amplasării lor. În cursul zilei de marți 13 octombrie, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a dispus înlăturarea bannerelor electorale ale PSD, de pe domeniul public.

            Senatorul Cristian Resmeriță a venit astăzi, 14 octombrie,  în fața presei, într-un marș de protest,  alături de colegii săi, consilierii locali ai PSD, pentru a explica opiniei publice ceea ce a generat acest “război” al amplasării bannerelor. 

Ajuns în fața primăriei  Petroșani, senatorul social democrat  a spus că situația se repetă din nou, iar atitudinea primarului este una dictatorială și că niciun alt primar din județul  Hunedoara nu  și-a permis să împiedice adversarii politici să amplaseze niște banale bannere și tot ceea ce face primarul ales, Tiberiu Iacob Ridzi este un afront adus colegilor săi și miilor de simpatizanți ai PSD din municipiul Petroșani. ”Constat cu o oarecare dezamăgire că, în chestiunea aceasta a amplasării de bannere electorale, istoria se repetă la Petroșani unde există un primar dictator, care vrea să-și vadă doar el chipul pe acest tip de afișaj politic, așa cum a procedat și în campania electorală pentru alegerile locale când a tergiversat aprobarea cererii de montare a bannerelor pentru candidatul PSD, Costel Avram.  Cultul personalității și al răutății pe care le demonstrează domnul primar Ridzi este moștenit probabil din vremea când era membru al PDL. Ce mă miră pe mine este că dânsul, în calitate de primar, în loc să sprijine oamenii și competitorii politici, abuzează de poziția pe care o are și de anumite termene pe care legea i le permite în emiterea unor dispoziții legale. Spre comparație, vreau să spun că niciun alt primar din județul Hunedoara nu și-a permis să împiedice adversarii politici să pună niște banale bannere. La Petroșani, în cursul zilei de ieri, domnul primar și-a permis chiar să dea ordin angajaților săi ca acele șase bannere pe care colegii din PSD Petroșani le-au urcat pe stâlpi, să fie date jos. Ceea ce mă miră pe mine este faptul că Tiberiu Iacob Ridzi s-a învățat să abuzeze și doar cei care sunt lângă el sunt bine tratați, în timp ce peste 80% din populația Petroșaniului este neglijată și a ajuns să-l urască. Îmi este mie jenă de rușinea primarului Tiberiu Iacob Ridzi, pentru că în loc să putem vorbi în această perioadă preelectorală despre proiectele sale de dezvoltare pentru Petroșani și despre cum pot eu, ca senator al României, să-l sprijin în implementarea acestora, trebuie să discutăm despre niște banale bannere și despre un primar față de care eu mi-am format această tristă imagine că e doar un primar care nu știe altceva decât să pună bannere și să dea jos bannerele adversarilor săi politici”, a spus senatorul Cristian Resmeriță.

După discuțiile purtate cu colegii săi din PSD, senatorul hunedorean a anunțat public să se renunță la amplasarea bannerelor electorale, pentru care primarul petroșenean a emis miercuri, 14 octombrie, autorizația necesară. ”În locurile pe care ni le-a aprobat, în cele din urmă, după atâta zarvă, îi lăsăm domnului Ridzi plăcerea de a-și afișa propria imagine, așa cum am văzut că îi face plăcere să o facă. Și pentru că domnul primar Ridzi ne-a furat și cele șase bannere pe care colegii le montaseră deja pe străzile din Petroșani, am adus astăzi și un al șaptelea banner pe care i-l facem cadou și-l depunem aici, pe scările din fața Primăriei Petroșani. PSD și Cristian Resmeriță nu așteaptă după nimeni, cu atât mai puțin după primarul Tiberiu Iacob Ridzi și îi tramsmit: SUNT CU OCHII PE TINE, ÎN TOȚI ANII CARE URMEAZĂ!”, a conchis senatorul Cristian Resmeriță.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: